Ingen puppedamer i Sarpsborg

Et gatebilarrangement med lettkledde jenter på panseret ga i fjor Sarpsborg Arbeiderblad skyhøye trefftall på nettet. Men i stedet for å følge opp fjorårets halvnakne suksess, har avisa i år satset på påkledde jenter med bilinteresse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Hvor mange klikk vi dermed har gått glipp av er umulig å si, men alle erfaringer tyder på at vi kunne fått veldig mange flere enn det vi nå gjør. Men det gir en flau smak i munnen å bruke halvnakne jenter bare for å skaffe voldsomme trefftall, sier Steffen Fjærvik, kanalsjef i Sarpsborg Arbeiderblad.

Klikkehysteri

I kommentaren «Når det klikker for nettavisene» skriver Fjærvik, på nettsidene til sin egen avis, at bildeserier av jenter i bikini fra fjorårets gatebilarrangement på Rudskogen fikk mustastene hos avisas lesere til å gå varme. Mens redaksjonen leste statistikker til gliset gikk helt rundt.

– Det er grunn til å tenke over at vi jubler over noe på nettet som vi neppe ville gitt plass til i papiravisen, sier Fjærvik og fortsetter:

– Jeg går ikke i strupen på andre i min kommentar, men indirekte kan den selvsagt tolkes som kritikk av den puppefikserte policyen vi ser i mange nettaviser. Folk får drive med det de vil, men jeg er redd for at kortsiktig jakt på puppetreff på sikt kan få negative konsekvenser for aviser.

Et feministisk klikk

Ifølge Fjærvik var det ikke sinte kommentarer fra lesere etter fjorårets bildeserier som forårsaket årets kursendring. Derimot hevder han at årets vri og humoristiske kommentar er blitt godt mottatt ikke bare internt, men også utenfor avishusets fire vegger.

– Det er sikkert noen som på kjøkkenet sitt har gitt uttrykk for misnøye, men tilbakemeldingene vi har fått fra våre lesere har vært utelukkende positive, humrer Fjærvik. Som i sin kommentar også oppfordrer leserne til å klikke på årets bildeserie, som en «feministisk ytring» og «markering» av at man setter pris på avisens grenseoppgang mot «tanketomt pupperi».

– Det er ment humoristisk, men det er jo liten vits i å være morsom hvis man ikke mener noe med det. For en lokalavis med vårt verdigrunnlag må det være lov å kunne ytre seg slik.

Powered by Labrador CMS