Gard L. Michalsen går fra Medier24 til E24. Foto: Helge Øgrim

Gard L. Michalsen blir ansvarlig redaktør og direktør i E24

Forlater Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gard Lehne Borch Michalsen (32) er ansatt som ny publisher i E24 Dine Penger AS. Han kommer fra jobben som redaktør og daglig leder i Medier24, et selskap han også startet for tre og et halvt år siden.

Det melder E24 i en pressemelding i dag.

Michalsen etterfølger Per Valebrokk, som sluttet i E24 tidligere i vår for å bli partner i PR-byrået Storm Communications. Etter at Valebrokk sluttet har økonominettstedet vært ledet av nyhetsredaktør Ingrid H. Indseth og kommersiell direktør Martin Nerstad, og med VG-sjef Gard Steiro som konstituert redaktør.

Michalsen selv uttaler ifølge pressemeldingen:

- Å lede E24 må være en av de mest spennende mediejobbene i Norge akkurat nå. Mediehuset har allerede posisjonen som Norges største nettavis for økonomi og næringsliv, og har det siste året investert tungt i nye tjenester, brukerbetaling og redaksjon.

Han legger til:

- Dette gir en mulighet for å ta en enda sterkere posisjon i et spennende marked, og å utfordre etablerte aktører. Det er en utfordring jeg gleder meg veldig til å gå løs på - og jeg har ekstremt store ambisjoner for hvor langt vi kan nå.

Og:

- Jeg skal være forsiktig med noen programerklæring før jeg begynner, men alt starter med journalistikken. E24 er stort sett alltid først, noe som har bygd dagens sterke posisjon. Nå tror jeg vi i enda større grad må være best, viktigst og sette dagsorden. Da får vi en enda sterkere merkevare å bygge nye produkter og forretningsmodeller på.

Styreleder Christian Haneborg skriver følgende i pressemeldingen:

- Det har vært stor interesse for stillingen, og valg av ny leder har i stor grad vært ett retningsvalg. Med Gard tar vi ett aktivt valg om mer fart og offensivitet, med mål om å ta posisjonen som Norges desidert viktigste næringslivsavis. Gard er ung, uredd, ambisiøs og rett og slett veldig dyktig. Vi er sikre på at Gard har evnen til både å bevare det E24 er gode på, og samtidig utvikle E24 på flere nye områder, sier Haneborg

- I Gard får E24 en sterk publisist som har kapasitet til å løfte E24 til et nytt nivå. Han har de siste årene demonstrert en unik evne til nyskapning og stayerevne. Gard er utvilsomt den rette kandidaten til å ta over som toppsjef i E24, sier Haneborg, styreleder og til daglig kommersiell direktør i VG.

- Allerede fra 1. august håper vi at Gard er på plass i E24, sier Haneborg.

Konstituert redaktør Erik Waatland sier at det er ingen tvil om at Michalsen har hatt mye å si for den suksessen Medier24 har blitt på tre og et halvt år. Men han fremhever at nettavisen nå er blitt en redaksjon, og ikke en enmannsbedrift.

– Gard har vært den synlige uttad, men det har vært et teamarbeid der flere har bidratt til at Medier24 har blitt det ledende medienyhetsnettstedet. Å miste han kom som et sjokk, sier Waatland til Journalisten.

Erik Waatland. Foto: Gard L. Michalsen

Michalsen fortsetter som daglig leder til etter sommeren, mens Waatland ble konstituert som redaktør fra klokken 9 torsdag morgen.

Den avgåtte redaktøren har signalisert at han nå vil selge seg ut av bedriften han startet. Waatland svarer slik på spørsmål om det er aktuelt for han å kjøpe seg opp:

– Det har jeg ikke rukket å tenke på ennå. Nå skal vi legge en ny strategi.

– Kan det bli aktuelt at E24 kjøper opp Medier24?

–Det vet jeg ingenting om. Det er ingen planer om det såvidt jeg vet, sier Waatland, som ellers viser til at styret må svare på slike spørsmål.

FAKTA

  • E24 Dine Penger AS omsatte i 2017 for nær 80 millioner kroner og har 45 ansatte. Foruten E24.no står selskapet bak magasinet Dine Penger og appen minE24, med mer.
  • Michalsen kommer fra bransjenettstedet Medier24, som han etablerte i desember 2014. Han har tidligere jobbet i og ledet blant annet SortlandsAvisa, Vesterålen Online og Finnmarken.
  • LES OGSÅ: Gir seg som sjefredaktør i E24 – går til Stordalens nye byrå
E24-får nye sjef.
Powered by Labrador CMS