Nettavisen:

Nettavisen har aldri ment de skulle bli puritanske. Kun de umotiverte klikkbildene skal bort. Det tar bare litt tid. Foto: Montasje delvis fra Marta Breens blogg.

Fortsatt umotiverte sex-bilder

Marta Breen er skuffet. Ett år etter at Nettavisen lovet endring fant hun en rekke nakenbilder på fronten. Nettavisen sier de jobber med saken, men ikke er i mål, ennå. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forfatter Marta Breen skrev i dag bloggposten Hva skjedde, Nettavisen? Hun viser til nyheten Journalisten brakte under fjorårets SKUP: Kutter umotiverte sex-saker.

Ennå ikke i mål

Den gang sa Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum:

–  Vi skal ta vekk umotiverte sexbilder. Vi skal fortsatt skrive om sex og samliv, og når du gjør det er det relevant å ha bilder av nakenhet. Men vi skal ikke skrive om flått og illustrere det med et bilde av en halvnaken dame i en eng.

Sist uke var Breen inne på Nettavisen. Der fant hun en rekke nakenbilder, og hun lurer på om Nettavisen egentlig har gjemt seg bak formuleringen umotivert bruk for å kunne hevde at bildebruken er motivert.

– Hva skjedde med Skup-løftet?

– Der har du tatt oss på et ømt punkt. Det vi kan si er at vi tar selvkritikk. Vi jobber med dette fortsatt, men vi er ikke i mål.  Det har blitt mindre. Men Marta Breen har helt rett i at det noen ganger fremdeles er for mye, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen.

Naturlig med nakenhet

Han forklarer videre at Breen også selvsagt har rett i at mye bunner i diskusjonen rundt motivert versus umotivert bruk, og at det kun er den umotiverte Nettavisen vil til livs.  Hva som er motivert, vil jo alltid koke ned til skjønn.

– Vi skal skrive masse om sex og nakenhet

 

– De som trodde vi skulle slutte å ha nakenbilder, vil bli skuffet. Det har aldri vært intensjonen. Nettavisen skal aldri bli noen puritansk nettavis som ikke skriver om sex. Vi skal skrive masse om sex og nakenhet, og da er det naturlig å illustrere med de bildene som passer.

– Finnes det ikke andre måter å illustrere sex-saker på enn nakne damer?

– Jo. Både Side 3 og Side 2 har mange sex-saker som blir illustrert med par som holder hverandre i hendene og par som ser på hverandre. Det vil du se. Der det er naturlig å bruke et nakenbilde, der skal vi bruke det.

Kultur på huset

I sin promotering av bloggposten skrev Marta Breen at Nettavisen ser ut til å kunne trenge flere feminister. Igjen er Stephansen enig med henne. Han forklarer at også her er de i gang, om enn heller ikke i mål. Men de har en bevisst strategi på å ansette flere damer, noe de også har nylig har gjort.

– Det er snakk om en kultur på huset som det tar tid å endre. Det er helt klart at kvinner og menn har ulikt syn på hvilke bilder som det er ok å bruke. Det vil alltid være en diskusjon. Umotivert blir det når det ikke er relevant for saken.

– Det er snakk om en kultur på hu-set som det tar tid å endre.​

– Har det vært interne kommunikasjonsutfordringer når det fortsatt forekommer umotiverte bilder? 

– Nei, men det er jo ting vi jobber med. Det er mange områder vi vil forbedre Nettavisen på. Det tar jo tid. Og de som leser vil se at det noen områder vi har kommet lenger i forbedringen enn andre.

Venter i spenning

​ ​Marta Breen svarer slik på Nettavisen svar til bloggpostens åpne spørsmål:

– Vi får bare vente i spenning på forbedring. Jeg ble positivt overrasket i fjor da Nettavisen gikk ut og sa at de skulle endre seg på dette området. I dag ser vi en liten bølge der flere medier begynner har begynt å ta til seg kritikk av seksualisering av kvinner. Derfor var det litt skuffende å se at det har skjedd så lite hos Nettavisen.

Powered by Labrador CMS