Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik ønsker republikk i Norge. Det får folk til å reagere.

«Fjern heller det svinet som faen ikkje e norsk engang»

Arbeiderpartiets Hadia Tajik utsatt for grov hets i VGs kommentarfelt. Aldri før har avisen blitt nødt til å sperre så mange ute på én dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag skrev VG at Hadia Tajik og over 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil innføre republikk i Norge. Det fikk folk til å reagere og kommentere i kommentarfeltet.

«Se å få fjerna det dyret»

«Fjern heller det svinet som faen ikkje e norsk engang»

«Jævla utlending as. Harald er sjef. Hun burde bli hengt på et offentlig sted».

Dette er noen av kommentarene som dukket opp på VGs Facebook-side. Aldri før har avisen vært nødt til å stenge ute så mange på én dag som etter saken om Tajik, skriver Øyvind Solstad, ansvarlig for sosiale medier i VG på sin Facebook-side.

Øyvind Solstad er ansvarlig for sosiale
medier i VG.

Trusler er ikke greit

Han forteller Journalisten.no at det er to ting de kan gjøre mot uegnede kommentarer:

1. slette kommentaren

2. sperre personen ute for godt

– Vi har slettet hundrevis av kommentarer og sperret ute mellom 50 og 100 mennesker. På en dårlig dag kan vi sperre ute et par stykker, men under denne saken tok det helt av. Trusler mot andre mennesker er ikke greit, sier han.

De verste kommentarene var oppfordring til voldtekt og vold. Solstad forteller at de denne gangen til og med har vært ekstra snille og latt mange kommentarer stå.

Tabloidavis

Solstad bekrefter at mange har reagert på tittelen og at det er noe av grunnen til at de har latt mange kommentarer stå.

– Men at VG er en tabloidavis er ikke en unnskyldning til vold. Vi har latt mange kommentarer være fordi vi  har lagt opp til en del av dem med tittelvalget, men vi har likevel fjernet veldig mange som er sjikanerede, sier han.

Det er i skrivende stund over 450 kommentarer på VG.no og over 2700 kommentarer på Facebook.

Powered by Labrador CMS