Harald Klungtveit fra NJs landsmøte i vår da han ble valgt inn i NJs landsstyre. Foto: Martin Huseby Jensen

Hit skal Klungtveit

Og han drar dit sammen med Dagblad-kollega Pål Nordseth.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag ble det klart at Harald Klungtveit har sagt opp sin stilling som journalist i Dagbladet. Ved siden av å jobbe med politikk og krim i Dagbladet, har Klungtveit den siste tiden profilert seg som motstander av mediehusenes satsing på content marketing.

Klungtveit er leder av redaksjonsklubben i Dagbladet. På Norsk Journalistlags landsmøte i mars ble han valgt som 2. vara til landsstyret. Han deltok på landsstyrets møte denne uka.

Han har tidligere jobbet som journalist i Adresseavisen fra 2003 til 2006, da han gikk til Dagbladet.

- Null dramatikk

- Jeg kan bekrefte at jeg på nyåret skal jobbe med journalistikk et annet sted, etter å ha jobbet ti år i fantastiske Dagbladet. Det er det null dramatikk i, men det blir selvsagt spennende for min del, skriver Klungtveit i en sms til Journalisten.

I tillegg til Harald Klungtveit forlater også Pål Nordseth Dagbladet etter åtte år. Akkurat som Klungtveit skal han arbeide i avisen ut året.

De to skal inn i selskap som er eid av tidligere kolleger, i ett nytt journalistisk prosjekt hvor Even Aas-Eng, Lars Erik Eide, Joakim Thorkildsen og Snorre Bryne er med på eiersiden.

De fire eier like store deler i et holdningsselskap kalt Weird Science Holding (oppkalt etter 80-tallsfilmen). Dette selskapet eier igjen content marketing-byrået Newslab AS hvor Eide, Thorkildsen og Bryne arbeider. Aas-Eng, som blant annet har ledet Berner New Media, er styreleder i selskapet i tillegg til at han også er administrerende direktør i selskapet Venture Factory.

Aas-Eng forteller at NewsLab har god økonomisk vekst og at marginene er positive i år.

Film- og tv-magasin

Klungtveit og Nordseth skal ikke jobbe for Newslab, men for selskapet Filter Media. I dette selskapet ligger film- og tv-magasinet Filtermagasin.no som Bryne, Eide og Thorkildsen etablerte for fem år siden da de forlot Dagbladet og gikk til Telenor. Dette magasinet blir Nordseth nå redaktør for.

- Harald er ansatt i Filter Media AS for å jobbe med nytt journalistisk prosjekt der. Hva det ligger i dette ønsker jeg ikke kommentere akkurat nå. Vi vil fortelle om ambisjonene senere.

Aas-Eng ønsker at de to journalistene i Filter Media AS skal komme inn på eiersiden i dette selskapet. Adskilt fra Newslab og content marketing, som Klungtveit har markert seg kritisk mot.

Filter har hatt begrenset aktivitet i det siste, men har hatt en populær standing innen sin sjanger. Fra nyttår lover Aas-Eng at det skal bli gitt gass på nettstedet. Han forteller at de ikke har noen trafikkavtaler til nettstedet med for eksempel Dagbladet, og har heller ingen planer om å etablere slike avtaler.

Powered by Labrador CMS