Schibsteds hovedkontor i Apotekergaten i Oslo. Arkivfoto Journalisten

Gjeldstyngede Stampen skylder Schibsted 158 millioner kroner

Men om Schibsted aksepterer å ettergi gjeld til det svenske mediekonsernet får det kun rundt 39 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai ble det kjent at det svenske mediekonsernet Stampen hadde søkt såkalt rekonstruksjon, som er gjeldsforhandlinger for å unngå konkurs. Konsernet eier blant annet Gøteborgs-Posten og trykkerivirksomheten V-TAB.

I august ble det kjent at det trolig går mot en løsning etter at en rekke kreditorer har akseptert å ettergi tre fjerdedeler av gjelden.

Stampen trykker Schibsteds svenske aviser

Mandag skriver den svenske allmennkringkasteren SVT at Stampen at fristen for gjeldsforhandlingene er forlenget til 23. november. Av papirene fra Gøteborgs tingrett kommer det også fram at norske Schibsted er blant konsernets største kreditorer.

Stampen skylder Schibsted 161 millioner svenske kroner, tilsvarende 158 millioner norske, etter en avgjørelse i et momsspørsmål knyttet til trykkerivirksomheten. Det svenske medienettstedet Medievärlden skriver at Schibsted kun får 40 millioner svenske kroner dersom de også aksepterer å ettergi 75 prosent av gjelden.

Dermed kan Schibsted i verste fall tape 120 millioner svenske kroner på det vaklede svenske mediehuset.

Prioritert krav

Schibsteds svenske finanssjef Jørgen Konradsson skriver i en e-post til SVT at Schibsted har krav i penger som står på en sperret konto og er en fordring med prioritet.

Utover det vil han ikke spekulere rundt kravet. Men han legger til at det er urovekkende at leverandøren V-TAB som trykker de svenske dagsavisene er under gjeldsforhandlinger.

Tirsdag ble det også kjent at de svenske skattemyndighetene aksepterer å ettergi 75 prosent av deres krav, ifølge Medievärlden.

Powered by Labrador CMS