Forhandlingslederne Anders Aarskog, MBL og Stein Larsen, NJ. Foto: Caroline M. Svendsen

Klubbledere mener NJs krav er fornuftig, men ser samtidig at bransjen er presset

NJs lønnskrav oppleves som fornuftige og moderate. Forhandlingslederne håper på løsning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lønnsforhandlingene mellom NJ og MBL er i gang i sin andre dag og har frist til midnatt inn til fredag med å finne en løsning. 

– Kravene våre er kjent og vi mener de er moderate og realistiske. Jeg mener det legger grunnlaget for et forhandlingsforslag, sier forhandlingsleder Stein Larsen i NJ.

Også hos MBL er de optimistiske.

– MBL har alltid som målsetting å komme til enighet i løpet av forhandlingene, sier forhandlngsleder Anders Aarskog i MBL, via sin kommunikasjonsrådgiver.

NJ fremmet onsdag krav om generelt flatt tillegg på 7.500 kroner og ønsker et justeringstillegg på 2.000 kroner til alle som ved nyttår hadde fastlønn på 500.446 kroner eller lavere samt økning av alle ulempesatser med 4,7 prosent.

Lars Døvle Larsen hilser justering av
ulempesatsningen velkommen.

Journalisten tok en ringerunde til noen klubbledere for å få deres umiddelbare reaksjoner på kravene som har blitt fremsatt.

Trekker frem ulempe

Klubbleder Lars Anders Døvle Larssen i Tønsbergs Blad og landsstyremedlem hilser særlig en justering av ulempesatsene velkommen.

– Jeg setter pris på en justering av ulempetilleggene for det er mange som etterhvert jobber på odde tidspunkter, og det er en viktig sak for dem. Kompensasjon for jobbing på røde dager, helger og kveld har vi mye fokus på. For dem som jobber mye på nettet er dette viktig, og det gjelder også lokalt, sier han. Ellers omtaler han de øvrige kravene fra NJ som moderate.

Lars Adrian Johnsen minner om at dette er
en presset bransje.

Leder av redaksjonsklubben hos iTromsø, Lars Adrian Johnsen skulle gjerne sett en høyere lønnsøkning, men medgir at dette er en presset bransje.

– Jeg syns lønnskravet høres fornuftig ut og det er fint at de legger opp til justeringer. Han minner om at det i dag fortsatt er mange journalister som tjener langt under det som er normalen i det norske næringslivet.

Dag Frøyen er klubbleder i Firdaposten og syns dette umiddelbart høres ut som det er et rettmessig krav.

– Det er tungt å komme med tøffe lønnskrav, men det har stått litt på stedet hvil i det siste. Det er langt i fra et urimelig krav. Vi kommer til å bruke det lokale kravet fra NJ i lønnsforhandlinger med  Firdaposten, sier han.

Klubbleder Dag Frøyen i Firdaposten mener det høres ut som et rettmessig krav. Foto: David E. Antonsen

 

 

 

Powered by Labrador CMS