– Teknologi og data gir fantastiske muligheter for god og spennende journalistikk i hele landet, sier Grethe Gynnild-Johnsen. Nå skal hun hjelpe LLA med nettopp dette.
– Teknologi og data gir fantastiske muligheter for god og spennende journalistikk i hele landet, sier Grethe Gynnild-Johnsen. Nå skal hun hjelpe LLA med nettopp dette.

Landslaget for lokalaviser

Tidligere NRK-topp skal lede nytt lokalavis-prosjekt

LLA har hentet inn Grethe Gynnild-Johnsen for å etablere «samarbeidsdesk».

Publisert

Som Journalisten tidligere har omtalt, jobber Landslaget for lokalaviser (LLA) med å etablere et senter for «samarbeidende datajournalistikk». Et senter hvor det blant annet skal ansettes flere datajournalister som LLA-avisene kan dele på.

I dag kom LLA med mer informasjon om prosjektet:

En fellesdesk med gravejournalister og dataanalytikere under styring av en redaktør skal være på plass allerede fra årsskiftet. 

Den nye deskens oppgave skal være å tilrettelegge for gravende og undersøkende journalistikk over hele landet, skriver LLA i en pressemelding. 

– Fantastiske muligheter

Som prosjektleder har LLA hentet inn tidligere NRK-redaktør Grethe Gynnild-Johnsen.  

– Teknologi og data gir fantastiske muligheter for god og spennende journalistikk i hele landet. Dette vil gi saker som avisene alene ikke har tid eller råd til å lage selv om det ikke mangler på gode ideer, sier sier Gynnild-Johnsen i pressemeldingen.

– Utfordringene for de små avisene er tid til å grave og utforske gode ideer i en travel hverdag, en hverdag som kan bestå av en enkelt journalist på jobb, forsetter hun.

Gynnild-Johnsens oppdrag er å få desken opp og stå fra årsskiftet. Stillingen som redaktør for samarbeidsdesken vil bli lyst ut til høsten, opplyser LLA.

– Lokalavisene lager ofte god journalistikk basert på lokale utfordringer som garantert har tilsvarende utfordringer i andre deler av landet. Ved å samarbeide om faktamateriale og research gir det muligheter for nasjonal gjennomslagskraft for saker med et lokalt utgangspunkt, sier LLAs styreleder Øystein Øygarden

Ser etter partnere

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ligger an til å få en sentral rolle i prosjektet. LLA tar også sikte på at flere samarbeidspartnere skal om bord i løpet av høsten. 

 – Mitt ønske er at samarbeidsdesken skal kunne bli en hub for omfattende journalistisk samarbeid på tvers av mediehus og plattformer landet rundt, sier LLA-generalsekretær Tomas Bruvik. 

Medietilsynet har støttet arbeidet med 3,6 millioner kroner. I tillegg blir det jobbet med å søke støtte hos flere andre mulige finansieringskilder, skriver LLA.

Powered by Labrador CMS