Gjengangeren-redaktøren går på grunn av uenighet med styret. Foto: Kathrine Geard

Redaktøren i Gjengangeren slutter: Offer for min egen stahet

Torgeir Lorentzen går av etter seks år i jobben på grunn av uenighet med styret om 2016-budsjettet. To årsverk ryker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lorenzen sier til Journalisten.no at han ikke er offer for annet enn sin egen stahet. Han er enig med styreleder i at det må foretas kutt og tilpasninger.

Uenigheten handler om timing. Lorentzen forklarer at han gjorde det klart for styreleder Hjørnevik at dersom han skulle fortsette i jobben, måtte det gjøres endringer i tidsskjemaet. Det ville ikke styrelederen gå med på.

– Da tok jeg konsekvensen av det. Det er en selvvalgt øvelse. Du kan si jeg gikk all in, sier Lorentzen til Journalisten.no.

Tettere på økonomien

I sine seks år som redaktør i Gjengangeren er det særlig håndteringen av økonomien og omstillingene som har endret seg.

– Vi er kommet mye tettere på økonomien. Men det har jeg vært glad for, jeg har alltid hatt interesse for økonomi. Jeg er interessert i økonomi og føler jeg kan det ganske godt. En annen endring er tempoet i omstillingene, som gjør dette til en ekstremt vanskelig bransje. Og en ekstremt spennende. Men altså, jeg er ikke offer for annet enn min egen stahet, sier han og avviser at han har «tatt en Simonnes» og forlater jobben fordi han ikke orker å gjennomføre endringer.

Lorentzen har tidligere arbeidet som journalist i NRK og i Dagbladet. Da han forlot Akersgata var han med på å etablere Publicom Forlag, som ga ut den meget omtalte boken «Märthas Engler». Hva han skal nå, vet han ikke, men jobb regner han med å skaffe seg. Men han fortsetter i Gjengangeren til jul.

Audun Bårdseth blir fra mandag konstituert som ansvarlig redaktør.

Sentralt pålegg

Ansattrepresentant i styret, Jan Broms sier de ansatte reagerer på at budsjettet som nå er banket gjennom ikke har lokal forankring, men er et diktat fra sentralt hold i konsernet. Han viser til at konsernsjef Are Stokstad tidligere denne uken sa at budsjetter skulle være gjenstand for lokale beslutninger.

– Men det kan vi ikke se at dette har.

Derfor protokollførte Broms dette i styrebehandlingen torsdag. Han legger til at det er beklagelig at to årsverk nå skal kuttes som følge av budsjettet. I en avis som ifølge Broms går rimelig ålreit økonomisk. Han synes det er underlig at LO som eier kan være med på dette, men mener det er grunn til tro at Telenors utsalg påvirker budsjettføringen fra Akersgata og ut i mediehusene.

– Torgeir har vært limet mellom Gjengangeren og lokalsamfunnet, og så har han klart vært en veldig bra redaktør for oss på huset. Vi synes det er trist at eieren gjennom styreleder Hjørnevik har satt han i en situasjon hvor han ikke lenger følte han kunne ha ansvaret for den daglige driften. Vi forstår samtidig beslutningen hans.

Ønsket å beholde redaktøren

Hjørnevik beklager overfor Gjengangeren at Torgeir Lorentzen nå velger å gå av.

- Jeg ønsker virkelig ikke at han slutter, men jeg har ikke klart å overtale ham til å bli. Det beklager jeg.

Han legger til overfor Gjengangeren.no at Lorentzen har gjort en veldig god jobb som redaktør, og har en høy stjerne både blant leserne i Horten, i Amedia i Vestfold.

Torgeir Lorentzen ble innsatt som ansvarlig redaktør i Gjengangeren i 2010. Siden ble han også daglig leder i selskapet. Bare to redaktører har lengre fartstid i Hortens lokalavis etter krigen.

Lorentzen opplyser til Journalisten.no at han ikke får med seg noen sluttpakke når han forlater Gjengangeren.

 
Powered by Labrador CMS