Hadia Tajik.
Hadia Tajik.

Mann dømt for trusler mot Hadia Tajik

En mann i 60-årene er dømt til 16 dagers fengsel for å ha kommet med trusler og hatefulle ytringer mot Hadia Tajik i NRKs kommentarfelt på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder NRK. Mannen fra Sør-Helgeland ble dømt for innholdet i en kommentar han skrev under en NRK-artikkel på Facebook i april. I artikkelen tar Hadia Tajik til orde for at Norge bør avskaffe monarkiet og bli en republikk.

«Jeg vil ha henne skutt. Skuddpremie på 50 kr utbetales om jeg får tilsendt griseørene hennes. Skal koke muslimsuppe på dem», skrev mannen i kommentarfeltet. 

Ifølge dommen finner ikke Brønnøy tingrett at det foreligger formildende omstendigheter i saken. 

Les også: Hadia Tajik utsatt for grov hets i VGs kommentarfelt

Mannen medga under rettssaken i Brønnøy tingrett i forrige uke at det var han som hadde skrevet kommentaren, men han erkjente ikke straffskyld.

– Han erkjenner at han har gjort det, men ikke at det er diskriminerende eller hatefullt, sa mannens forsvarer, advokat Tore Walle-Jensen.

– Virker ikke angrende

Veum fastholdt at kommentaren var et klart brudd på straffelovens paragraf 185 om diskriminerende og hatefulle ytringer og fikk rettens medhold i sin påstand om 16 dagers fengsel og en bot på 10.000 kroner.

– Tiltalte virker ikke angrende og erkjenner ikke straffskyld, konstaterte Veum under rettssaken.

Walle-Jensen sier til NRK at han ikke har rukket å snakke med sin klient og derfor ikke ønsker å kommentere dommen.

Statsadvokat Erik Thronæs sa til NRK før rettssaken startet at det i utgangspunktet er like straffbart å ytre seg i det offentlige åpne rom på gaten som i sosiale medier på internett – så lenge ytringen oppfattes av flere.

– Når man ytrer seg på Facebook kan mange se ytringene der. Da er det etter min oppfatning straffbart, sa Thronæs.

Powered by Labrador CMS