TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen
TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Strømmen tilbake hos TV 2

Opplevde store problemer gjennom tirsdagen. Fikk strømmen tilbake i 15-tiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Skjermbilde fra nettselskapet BKK som viste det rammede områdettidligere tirsdag. TV 2 holder hus i Nøstekaien nede til venstre.
Skjermbilde fra nettselskapet BKK som viste det rammede området
tidligere tirsdag. TV 2 holder hus i Nøstekaien nede til venstre.

Et strømbrudd i Bergen skapte tirsdag problemer, både for avvikling av TV 2s sendinger og for nettsiden.

TV 2 skrev i en melding på Facebook at de jobbet iherdig med å komme på lufta igjen. Hovedkanalen kom sammen med TV 2 Zebra og TV 2 Humor opp igjen like etter klokken 12. Nyhetskanalen et knapt kvarter senere.

Nede igjen

Nettstedet tv2.no var fortsatt nede i 13-tiden, men tilbake 13.45. Omtrent samtidig falt TV 2s hovedkanal og TV 2 Nyhetskanalen igjen ut i Journalistens redaksjon.

TV 2s kommunikassjonssjef Jan-Petter Dahl bekrefter i en tekstmelding til Journalisten at kanalene gikk av lufta igjen.

– Det jobbes med å få kanalene opp igjen, skriver Dahl i en tekstmelding klokken 13.52.

Klokken 14.17 var TV 2 Nyhetskanalen tilbake på lufta fra Oslo.

Og i 15-tiden fikk TV 2 strømmen tilbake i Bergen.

Brukte nødaggregater

Strømselskapet BKK har ifølge Bergens Tidende (BT) lokalisert flere feil i området på Nøstet hvor TV 2 har hovedkvarter. Det skal være en transformator som har falt ut som er årsaken til problemene.

– Vi fikk raskt koblet på aggregatene våre. Hele TV 2-huset i Bergen er uten strøm, men aggregatene går nå for fullt og bidrar til at vi er på luften igjen, sa Dahl til BT tidligere tirsdag.

BKK skriver på sine nettsider at feilen ble registrert klokken 10.55. De skriver også at forventet innkobling, som betyr når strømmen forventes å være tilbake, vil skje klokken 20 i kveld.

Nettselskap forstår alvoret

Kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK nett sier til Journalisten at årsaken til strømbruddet ikke er funnet. Men strømselskapet vet at det skjedde to feil i formiddag som så skapte flere følgefeil.

Først var rundt 3.000 kunder rammet, men på grunn av omkoblinger er dette nå redusert til 862 rammede kunder, som TV 2 er en av.

– Nå har vi ikke flere omkoblingsmuligheter i det området. TV 2 er en stor og viktig kunde, så vi har full forståelse for at det er alvorlig for de, sier Tuvin til Journalisten.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl sier i en kort kommentar til Journalisten at de er klar over at de risikerer å måtte lite på nødaggregatene til klokken 20 i kveld.

– Vi har nødaggregater som går. Vi bare håper at strømmen kommer tilbake så fort som mulig, sier Dahl til Journalisten.

Powered by Labrador CMS