Redaksjonssjef Ingrid Marie Zeiner i TV 2 ble i dag hedret av Medienettverket.
Redaksjonssjef Ingrid Marie Zeiner i TV 2 ble i dag hedret av Medienettverket.

Medienettverket

TV 2-leder er Årets talent

Mens Schibsted-topp er Årets medieleder.

Publisert Sist oppdatert

I dag har Medienettverket kåret Årets talent og Årets medieleder for 2023.

Prisen for Årets talent gikk til TV 2s redaksjonssjef for live sport, Ingrid Marie Zeiner.

Om Årets talent, skriver juryen at hun er «sjelden vare».

Videre heter det: «Hun har en stor og kompleks lederoppgave. Hun lykkes gjennom å lede et team som består av interne og eksterne ressurser, og det store teamet må lykkes med planlegging, produksjon, publisering, innhold og teknologi.»

Ingrid Marie Zeiner tok imot prisen i Pressens hus onsdag ettermiddag.
Ingrid Marie Zeiner tok imot prisen i Pressens hus onsdag ettermiddag.

Juryen skriver videre at Zeiner «eier sitt ansvarsområde med stor trygghet og smittende energi». Og at hun setter medarbeiderne i fokus og bygger en sunn prestasjonskultur gjennom tydelige rammer, målbilder og tilbakemeldinger.

De to andre som var nominert i kategorien Årets talent, var Andrea Rognstrand, nyhetsredaktør i Forsvarets forum og Helle Skjervold, avdelingsleder for nyhetsavdelingen i VG.

Ingvild Næss, Schibsted
Ingvild Næss, Schibsted

Medienettverket har i dag også kåret Årets medieleder 2023

Denne prisen gikk til Ingvild Næss i Schibsted, hvor hun har titlene chief privacy and data trends officer og chief information officer.

Hun leder et team bestående av 15 personvernadvokater og 140 teknologer, og har i Schibsted ansvaret for data, personvern og teknologi. Hun sitter også i Mediebedriftenes Landsforenings GDPR-utvalg. 

«Årets kvinnelige medieleder har gjort mer for bransjen enn de fleste aner. I en tid hvor digitaliseringen både gir nye muligheter og utfordringer, har det vært helt avgjørende å ha ledere som ser lengre frem, tenker prinsipielt og som tør å ta grep», skriver juryen. 

Juryen skriver videre: «Hun skaper et miljø der mangfold får plass og der endringer møtes med en sterk blanding av faglig dyktighet, trygghet og entusiasme.» 

Næss fikk prisen i konkurranse med Christina Dorthellinger, visuell redaktør i NTB og Tora Bakke Håndlykken, nyhetsredaktør i VG.

Powered by Labrador CMS