Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud. (Foto: Arne Ove Bergo)
Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud. (Foto: Arne Ove Bergo)

Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK i Buskerud

Går tilbake til NRK etter 10 år i TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben som distriktsredaktør i NRK. Å skulle lede andre til å prestere god journalistikk er noe jeg ser fram til. Det blir både spennende og utfordrende, sier Mah-Rukh Ali i en pressemelding fra NRK.
 
Regionredaktør for NRK i øst, Jannicke Engan, er svært glad for å få Ali inn i lederteamet.
 
– Vi er så glade for at Mah-Rukh har takket ja til jobben som distriktsredaktør og gleder oss enormt til å jobbe med henne. Hun er en dyktig og uredd journalist. Jeg føler meg sikker på at hun som redaktør vil styrke distriktskontoret i Buskerud med god journalistikk som vil sette sitt preg både lokalt og nasjonalt, sier Engan.

Kom fra NRK i 2006

Mah-Rukh Ali har søkt og fått innvilget sluttpakke fra TV 2, og begynner i den nye jobben rett over sommeren. Hun har tidligere jobbet i NRK som utenriksreporter og programleder, samt i Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen. I 2006 ble hun ansatt som programleder i TV 2 Nyhetskanalen. Hun var tilbake på skjermen i TV 2 i fjor sommer etter en seks måneders permisjon for å studere terrororganisasjonen IS ved universitetet i Oxford.
 
Det er som et ledd i omorganiseringen av distriktsdivisjonen i NRK at Buskerud får egen distriktsredaktør. En periode har Buskerud, Vestfold og Telemark vært under felles ledelse. I den nye organisasjonen blir de 15 distriktskontorene delt inn i fem regioner. Buskerud blir en del av Region øst sammen med distriktskontorene i Oslo og Akerhus og Østfold. Hvert av distriktskontorene skal fortsatt ha egen distriktsredaktør.

Tror på lokaljournalistikk

– I en tid der medievanene er i endring, har jeg stor tro på at lokal journalistikk med lokale sendinger og nasjonal nyhetsproduksjon fra hele landet blir viktig i kampen om seerne, lytterne og leserne. Hva som skjer i nærmiljøet vårt opptar oss. Lokaljournalistikken er betydningsfull i en verden der det er viktig å se sammenhenger. For å se det store bildet, må man først klare å forstå og se hva som skjer nært, sier den påtroppende distriktsredaktøren i Buskerud.
Powered by Labrador CMS