TV2.no-sjef Derek André Bjølgerud er kåret til Årets netthode av NONA.
TV2.no-sjef Derek André Bjølgerud er kåret til Årets netthode av NONA.

NONA

TV2.no-sjefen er Årets netthode

– Ingen andre har betydd mer for det digitale skiftet i TV 2, fastslår juryen.

Publisert

På dagens årskonferanse til NONA (Norwegian Online News Association) ble årets NONA-priser delt ut. Inkludert prisen for Årets netthode.

Og sistnevnte pris gikk i år til Derek André Bjølgerud, leder for TV2.no

I sin begrunnelse trekker juryen blant annet fram at Bjølgerud har ledet den største og mest omfattende nettsatsningen TV 2 noensinne har vært gjennom. 

«Han fremstår som det absolutte netthodet i det som tradisjonelt har vært et lineærtungt mediehus. Han har på imponerende vis snudd en silotradisjon, og jobbet med å utvikle medarbeidere som tidligere kun har behersket én plattform til nå å være rustet for fremtiden fordi de også leverer digitalt like naturlig som de tidligere har levert lineært», skriver juryen - og legger til:

«Ingen andre har betydd mer for det digitale skiftet i TV 2.»

Det ble på dagens NONA-konferanse delt ut flere priser:

Årets digitaljournalistikk (lokal/regional/fagpresse-redaksjon) gikk til Bergens Tidende for «Når politiet dreper: Tre skudd i Ibsens gate».

«En kompleks gravehistorie som er både nyskapende og original. Et stort og krevende research- og innsynsarbeid, krydres med 3D-modellering og video samt unike lydopptak gjort av offeret selv», skriver juryen.

Årets digitaljournalistikk (nasjonal redaksjon) gikk til VG for «VGina».

«Her går folkeopplysning og god journalistikk hånd i hånd, og avmystifiserer og utdanner såvel unge som voksne. Spesialen flytter grenser for historiefortelling, og den ultravisuelle modellen gir livsviktig kunnskap som altfor lenge har vært mangelvare», skriver juryen.

VG fikk også prisen for Årets innovasjon. Den gikk til transkriberings-appen Jojo.

Powered by Labrador CMS