Studentene ved UiB kommer til å publisere hundrevis av saker frem mot påske.

UiB-studenter danner en av Bergens største nyhetsredaksjoner

– Både politikk og administrasjon merker nok at vi er opprettet, sier emneansvarlig for journalistikk, Mikal Olsen Lerøen. 

Publisert

I løpet av de neste ukene kommer politikere i Bergen til å merke at det er opprettet en helt ny redaksjon i byen. 

Det tror Mikal Olsen Lerøen. Han er emneansvarlig for journalistikk ved Universitetet i Bergen, og forteller at nettavisen Bymag.no kommer til å produsere rundt 230 nyhetssaker i løpet av de neste ukene.

Med 36 journalister i sving vil internpraksis-prosjektet kunne måle seg med Bergens Tidende og Bergensavisen i antall journalister.

Høyt produksjonspress

– Det er en enorm redaksjon, så produksjonen vår er ganske høy per dag og uke. Både politikk og administrasjon i Bergen kommune merker nok at vi er opprettet, og kanskje de er glade når vi legger ned igjen etter påske, sier Olsen Lerøen til Journalisten.

Hensikten med internpraksisen er å etterape en vanlig nyhetsredaksjon på en så naturtro måte som mulig, sier han. Dermed skal det være tilsvarende nyhetsterskel som hos for eksempel BT, BA eller NRK Vestland.

– For studentene blir det et høyt produksjonspress på et nettsted som publiserer sakene og følger både Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten, sier han.

Ved å legge praksisen til andre semester er ønsket at studentene skal være rustet til kanskje å få sin første sommerjobb i et nyhetsmedium, og at de da kan føle seg trygge på at de kan bidra.

– For mange er det bratt læring, men de legger ned en usedvanlig vakker innsats i ukene frem mot påske. Overordnet opplever vi at dette er et av semestrene de lærer mest, sier Olsen Lerøen.

Til VG med intern erfaring

Magnus Borlaug Eriksen er journalist i vikariat i VG, og sier til Journalisten at han er svært fornøyd med nivået på internpraksisen ved Universitetet i Bergen. Han forteller at han ikke forstod helt hvor mye han hadde lært, før han faktisk befant seg i en redaksjon der han måtte produsere kvalitet.

– Den eneste erfaringen jeg hadde da jeg kom til VG, var intern praksis. Jeg var veldig nervøs da jeg kom inn i bygget her, men jeg brukte det jeg hadde lært for videre læring og det funket veldig bra for meg, sier han.

Borlaug Eriksen sier internpraksisen har gjort det mye lettere å kunne levere i VG.

Borlaug Eriksen sier han særlig fikk bruk for tilbakemeldingene i internpraksisen. 

Da man nærmet seg å ferdigstille en sak, fikk man spesifikk og personlig tilbakemelding på arbeidet sitt, sier han.

– Jeg var for eksempel dårlig til å løfte frem menneskene i sakene mine, og fikk hjelp til å strukturere artiklene jeg skrev. Man får muligheten til å drøfte det man har skrevet med erfarne journalister, og for min del hjalp det mye.

Da han begynte i VG hadde han hele tiden tilbakemeldingene han fikk under internpraksisen i bakhodet.

– Det har gjort det mye lettere å gjøre en jobb i VG. Hadde jeg ikke fått den læringen, så tror jeg at jeg hadde falt ganske greit gjennom uansett hvilken redaksjon jeg hadde endt i, avslutter han.

Powered by Labrador CMS