Vårt Land får 26,8 millioner i pressestøtte fra Medietilsynet i år, mot 31 millioner i fjor.

Nedbemanning

Vårt Land-redaktøren ser for seg å kutte opptil 4 årsverk

– Vårt viktigste mål er å få flere abonnenter, ikke mer pressestøtte, sier Bjørn K. Bore.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medietilsynet har annonsert fordelingen av pressestøtten for 2022, og Vårt Land var en av avisene i Norge som opplevde størst kutt sammenlignet med i fjor.

Det utløser tiltak i redaksjonen:

– ­Det er krevende å få vite helt på slutten av året at vi får et så stort og overraskende kutt. Vi bruker hver eneste på krone på journalistikk. Det er ikke noen administrative utgifter å kutte her, så da må vi kutte i redaksjonsutgifter, sier sjefredaktør Bjørn K. Bore til Journalisten.

Nedbemanningen er avisa allerede i gang med, fortsetter redaktøren. Men ingen vil bli sagt opp. Han håper å utelukkende få til nedbemanningen gjennom frivillige tiltak og tilbud om gavepensjon.

Vårt Land får 26,8 millioner i pressestøtte i år, mot 31 millioner i fjor. I dag har de rundt 35 redaksjonelt ansatte. På sikt ser Bore for seg å redusere med rundt 2 til 4 årsverk.

– Men det kommer an på hvilke andre innstramminger vi får på andre områder. Vi skal være mer offensive på å selge flere abonnementer. Vårt viktigste mål er å få flere abonnenter, ikke få mer pressestøtte.

– Blir det kutt i papirutgivelser?

– Nei. Det ligger nok i kortene at mange vil kutte frekvensen på papirutgivelsene med tiden, men vi planlegger ikke dette nå. Siden sommeren har vi hatt en økning i antall papirabonnenter. Papiravisen er fortsatt en viktig inntektskilde.

Om hvorfor de fikk så store kutt i pressestøtten, mener Bore skyldes at det har kommet flere nye aviser i ordningen. Det synes han i utgangspunktet er positivt for mediemangfoldet.

– Problemet er at bevilgningen ikke øker selv om det kommer inn nye aviser. Istedenfor å øke mediemangfoldet, så smøres mangfoldet utover nå, sier han.

Powered by Labrador CMS