Klassekampen får enorme utgiftsøkninger neste år, forteller administrerende direktør Christian Samuelsen.

Pressestøtte:

Klassekampen må kutte: – Ikke i form av stillinger

Strammer livreima til neste år.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag forrige uke offentliggjorde Medietilsynet årets tildeling av pressestøtte.

Blant mediene som mistet mest støtte var Klassekampen, som fikk 1,8 millioner kroner mindre sammenlignet med året før. En endring på 4,3 prosent, som tar Klassekampens pressestøtte ned til rett under 40 millioner kroner.

Det innebærer at Klassekampen vil måtte spare neste år, og det får konsekvenser for budsjettet som utarbeides denne uka.

Hos både Vårt Land og Dagsavisen har redusert pressestøtte utløst nedbemanning.

Forberedt

Akkurat nå venter også Kultur- og likestillingsdepartementet på formell godkjennelse fra ESA av en ny forskrift for pressestøtten. Det er en forskrift som også får konsekvenser for Klassekampen. I forslaget til ny forskrift lå det blant annet støttetak på 40 millioner kroner.

Administrerende direktør i Klassekampen, Christian Samuelsen, sier til Journalisten at de har tatt høyde for dette taket, og at årets pressestøtte er på et nivå de allerede var forberedt på.

– Vi vet jo at det som uansett kommer til å komme er et tak på 40 millioner. Det er det vi får nå. Vi har budsjettert oss ned mot det i flere år. Noe mer enn 40 er et pluss. Dette har vi tatt høyde for, sier Samuelsen.

Må stramme livreima

– Betyr det at det ikke blir noen kutt?

– Ikke i form av stillinger. Men vi må stramme livreima skikkelig. Det er høyere trykkepriser og Amedia øker distribusjonsprisene med 40 prosent. Så det blir enorme utgiftsøkninger neste år, og det har store konsekvenser.

Men Klassekampen håper å unngå nedbemanning, sier Samuelsen, som tirsdag sitter og jobber med neste års budsjett.

– Vi må spare på alt fra store til små ting. På vikarbudsjetter, vi dropper satsinger og kutter over alt, avslutter han.

Powered by Labrador CMS