Lederskifte i Aftenposten i 1993. Einar Hanseid overtar som sjefredaktør. Her med sigar. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Lederskifte i Aftenposten i 1993. Einar Hanseid overtar som sjefredaktør. Her med sigar. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

TILBAKEBLIKKET:
Slik poserte Aftenpostens ferske sjefredaktør i 1993

Gikk fra VG til Aftenposten.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Når Einar Hanseid nå forlater Aftenposten, lukkes et kapittel i vår moderne avishistorie. Da han for ti år siden spaserte de få, men symboltunge skrittene fra VG-huset til Aftenposten-bastionen i Akersgaten, ble jobbskiftet møtt med stor forundring og dyp mistenksomhet i Aftenpostens redaksjon. I går var det tilløp til sorgreaksjoner da Hanseid gikk. Det betyr at Einar Hanseid tilhører den eksklusive gruppe sjefredaktører som vinner seg ved nærmere bekjentskap», slik oppsummerte Aftenpostens Harald Stanghelle redaktørtiden til Hanseid da sistnevnte gikk av 2003.

TILBAKEBLIKKET

- Journalisten dykker i bildearkiver og ser på hvordan pressen har jobbet gjennom tidende.

- Denne gang: Einar Hanseid overtar som sjefredaktør i Aftenposten, 1993

Bildet over er hentet fra 1993, da Hanseid - med sigar og et selvsikkert smil - ble presentert for pressen som Aftenpostens nye redaktør.

Hanseid har satt spor etter seg i mange norske aviser, ikke minst i Akersgata. Han var sentral i omleggingen av Dagbladet til tabloidformat, jobbet mange år i VG, først som nyhetsredaktør, deretter som ansvarlig redaktør – før han, som bildet viser, ble Aftenpostens nye sjefredaktør i november 1993.

Her kan du se flere bilder i Tilbakeblikket.

Powered by Labrador CMS