VG årets nettsted

VG er kåret til årets nettsted, mens Hordaland er kåret til årets avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG Nett ble kåret til årets nettsted under en prisutdeling i Bergen i kveld. På samme tilstelning ble avisen Hordaland kåret til årets avis. Begge prisene ble delt ut i regi av Mediebedriftenes Landsforening og Magasin- og Ukepresseforeningen.

Produktutvikling

Ifølge juryens begrunnelse er VG Nett i tet både når det gjelder produktutvikling og lesere. Spesielt er juryen imponert over tjenestene nettstedet har.

«Dette nettstedet er en ener på nyhetsformidling, samtidig som brukerne tas på alvor. I tråd med de endringer som skjer i medievanene utvikles det stadig nye og innovative tjenester som faller i smak hos det store publikum,» heter det i pressemeldingen fra MBLs nestleder Ivar Rusdal.

Holder opplaget

Lokalavisen Hordaland stakk av med prisen årets avis. Spesielt er juryen imponert over at avisen har klart å holde opplaget stabilt i et fallende marked. Noe juryen mener det er åpenbare årsaker til.

«Det er en helstøpt avis, med en visuell grunnmur som gir stabilitet i det faglige arbeidet. Avisen har en profesjonalitet og redaksjonell kvalitet gjennom hele produktet som er sjeldent for aviser av denne størrelsen. Avisen har gode journalistiske ideer, både med hensyn til tekst og bilde, gode skribenter, og en sjelden evne til å gjennomføre ideene på en profesjonell måte i det trykte sluttproduktet.» I 2005 fikk Hordaland utmerkelsen Årets Overraskelse.

Gull, gull og gull

I tillegg fikk flere mediebedrifter tildelt priser:

Bergens Tidende fikk gull for årets nyhetsside. Budstikka.no fikk gull for lokalt nyhetsnettsted. Dagbladet.no ble tildelt gull i åpen klasse blant annet for nettstedets satsing på videotjenester. Dagens Næringsliv mottok gull for featureside og berømmes spesielt for sine ingresser. Årets avis fikk også gull i kategorien featureside for aviser med opplag under 10.000 aviser. Også årets nettsted, VG Nett, fikk gullpris – denne gangen for årets nasjonale nyhetsnettsted.

Powered by Labrador CMS