Frode Buanes i VG Sporten sier de har gjort grundige presseetiske og juridiske vurderinger i forbindelse med publisering av den mye omtalte Ingebrigtsen-kronikken.
Frode Buanes i VG Sporten sier de har gjort grundige presseetiske og juridiske vurderinger i forbindelse med publisering av den mye omtalte Ingebrigtsen-kronikken.

VG om Ingebrigtsen-kronikken: – Har gjort grundig forarbeid

En familiekonflikt hvor man må ta hensyn til mange, understreker Frode Buanes, leder for VG Sporten.

Publisert

Torsdag ettermiddag publiserte VG en kronikk av løpebrødrene  Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen. 

Der skriver de om en oppvekst med en far som de beskriver som aggressiv, kontrollerende, truende og voldelig. 

Politiet undersøker

Kronikken kom i kjølvannet av flere konflikter og skriverier rundt faren, og den tidligere treneren deres, Gjert Ingebrigtsen.  

Opplysningene som kommer frem i kronikken beskriver mulige straffbare forhold, og fredag melder VG at politiet i Sør-Vest vil undersøke om det er grunnlag for etterforskning. 

Gjert Ingebrigtsen avviser imidlertid i en kommentar til kronikken, gjengitt i VG, at han skal ha vært voldelig mot barna sine.

Grundig forarbeid

Leder for VG Sporten, Frode Buanes, sier til Journalisten det er vanskelig å uttale seg konkret om presseetiske og juridiske vurderinger de har gjort i forbindelse med publiseringen av kronikken.  

– Men får man en så stor publisering som dette, er det klart at vi gjør et grundig forarbeid.  Det jeg kan si, er at det ikke er slik at folk bare kan komme til VG med en kronikk og få den gjengitt uten noen form for dialog og tilbakemelding, forteller Buanes. 

Helt generelt vil man måtte se på hva som eventuelt kan dokumenteres, sier Buanes, som presiserer at han snakker på generelt grunnlag. 

– Dette er snakk om en familiekonflikt hvor man må ta hensyn til mange. Vi har foretatt grundige presseetiske og juridiske vurderinger. 

Journalisten har vært i kontakt med Gjert Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, som i en e-post skriver at de foreløpig ikke har vurdert om det er aktuelt å klage VG inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for publiseringen av kronikken. 

Powered by Labrador CMS