– Jeg føler meg både beæret og ydmyk for oppgaven, sier Lotta Folcker, påtroppende eneleder i Aftonbladet.

Aftonbladet

Viaplays sportssjef blir ny redaktør for Schibsted-avis

Lotta Folcker blir ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Aftonbladet.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at toppsjefen i den svenske Schibsted-avisen Aftonbladet,  Lena K. Samuelsson, ønsket å gå av. Nå har Schibsted funnet hennes etterfølger: Lotta Folcker, som kommer fra stillingen som sportssjef i svenske Viaplay.

– I Lotta Folcker får Aftonbladet en dyktig leder med solid erfaring fra både nyheter og sport. Hun bidrar med sterk kompetanse innen video samt digital forretning og utvikling. Dette er bra for Aftonbladet, men også veldig verdifullt når vi skal bygge en ny sterk mediekonsern i Norden, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør i Schibsted News Media og påtroppende konsernsjef for nye Schibsted Media.

Folcker har tidligere jobbet i Aftonbladet, blant annet som sjef for mediehusets TV-satsing. Hun har også vært redaksjonssjef med ansvar for avisens digitale satsninger innen feature, podkaster og nye forretningsmodeller.

Folcker har også bakgrunn fra  TV4, Dagens Nyheter og Svenska Dagbladet.

– Jeg føler meg både beæret og ydmyk for oppgaven, men først og fremst kjenner jeg en enorm glede av å komme tilbake til Aftonbladet, sier Folcker.

Hun blir også en av tre ansvarlige redaktører i Schibsteds nye ledergruppe.

Powered by Labrador CMS