Wall Street Journals journalist Evan Gershkovich under et rettsmøte i byretten i Moskva 18. april. Tirsdag ble varetektsfengslingen forlenget til slutten av august.

Evan Gershkovich

WSJ-journalist kan bli sittende fengslet i Moskva til 30. august

Den amerikanske gravejournalisten Evan Gershkovich er varetektsfengslet i ytterligere tre måneder. USA ber om at han løslates umiddelbart.

Publisert Sist oppdatert

En russisk domstol sa tirsdag ja til å forlenge fengslingen fram til 30. august, slik den russiske sikkerhetstjenesten FSB hadde bedt om.

– Han burde ikke vært pågrepet i det hele tatt. Journalistikk er ikke en forbrytelse. Han må løslates umiddelbart. Vi jobber fortsatt veldig hardt for å se om vi kan få ham hjem til familien, der han hører hjemme, sier John Kirby, talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd, til CNN.

Evan Gershkovich var på jobb for Wall Street Journal (WSJ) i Jekaterinburg da han ble pågrepet 29. mars. Russiske myndigheter anklager ham for spionasje og forsøk på å få tak i hemmeligstemplede dokumenter fra en våpenfabrikk.

WSJ avviser anklagene, og en rekke vestlige land, medier og menneskerettsorganisasjoner har fordømt pågripelsen.

Russland har ikke offentliggjort noen beviser for å understøtte mistanken mot Gershkovich. Saken føres for lukkede dører fordi materialet er hemmelig, ifølge russerne.

Gershkovich er den første amerikanske journalisten som er pågrepet og siktet for spionasje i Russland siden 1986

Powered by Labrador CMS