Comcast ønsker ikke lenger å kjøpe Murdoch-selskapet 21st Century Fox. Nå byr Comcast i stedet på Sky, som Murdoch også ønsker å sikre seg. Foto: Reuters / NTB scanpix

Comcast trekker seg fra budrunden om 21st Century Fox

Trekker seg fra én budrunde.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medie- og telekomselskapet Comcast hopper av budkrigen om 21st Century Fox og vil heller konsentrere innsatsen om å skaffe seg betal-TV-kanalen Sky.

Comcasts siste bud før beslutningen om å si stopp, lå på 66 milliarder dollar. Nå ligger veien åpen for at Walt Disney Co. får tilslaget med sine 71 milliarder dollar. Dette blir godtatt av justisdepartementet, forutsatt at Disney selger unna 22 regionale sportsstasjoner.

I forrige uke høynet Comcast sitt bud på Sky til 34 milliarder dollar etter at Twenty-First Century Fox gikk til 32,5 milliarder. Sky opererer i Østerrike, Tyskland, Irland, Italia og Storbritannia. Kanalen har 22,5 millioner betalende brukere, som fristes med engelsk eliteserie og serier som Game of Thrones.

Både Comcast og Fox ønsker seg Sky for å bli store i konkurransen med tradisjonelle kanaler og strømmetjenester som Netflix og Amazon.

Powered by Labrador CMS