TVNorge stengte kanaler

- Nå handler det om å gjøre det vi mener er riktig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter bombeangrepet på regjeringskvartalet og drapene på Utøya fredag, valgte TVNorges ledelse å endre sendeskjema. Ifølge kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen kontaktet selskapets ledelse både NRK  og TV 2 etter eksplosjonen for å få tilgang til deres nyhetssendinger, slik at de kunne videresendes på deres hovedkanal.

- TV 2 sa nei, mens vi fikk et klart ja fra NRK. Dermed fulgte vi NRKs sendinger i flere timer til og med Dagsrevyen. Da programmerte vi inn filmer i sendeskjema, sier Bergestuen.

Da omfanget av tragedien på Utøya ble klart, valgte TVNorge igjen å samsende med NRK, samt å stenge ned sendingene på kanalene Max og Fem. På mannekanalen Max er filmen “Exit Wounds” blant programmene som var satt opp i dag. Musikkanalen The Voice har TVNorges ledelse likevel valgt at skal fortsette med sendingene.

- Vi har valgt å kjøre den kanalen som vanlig og der går det musikkvideor som kan fungere som en avlastning for folk som trenger det, sier kommunikasjonsdirektøren.

På de øvrige tre kanalene vil det ikke være ordinære sendinger lørdag. Ledelsen i tv-selskapet skal møtes i ettermiddag for å drøfte sendeskjema de neste dagene og videre utover i uken, men trolig vil de tre kanalene blir omprogrammert ved behov for å fjerne programmer som kan oppfattes som støtende av seerne og ta opp sendingene igjen på søndag. Det innebærer også at TVNorge taper penger ved å ikke sende reklame.

- Naturlig nok være kommersielle konsekvenser, men det er ikke tema for oss. Nå er det viktig å gjøre det vi mener riktig.

Powered by Labrador CMS