Dokumentar og samfunn, Sporten, Underholdning og Kultur er blant avdelingene som blir rammet av NRKs budsjettkutt.

Nedbemanning i NRK:

80 NRK-ansatte har søkt om sluttpakke

– Tillit til at prosessen vi er i nå kommer til å ta oss i mål, sier organisasjonsdirektøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I høst ble det kjent at NRK må kutte kostnadene med 300 millioner kroner i 2023. En måned etter at budsjettet ble lagt fram, sendte allmennkringkasteren ut et åpent tilbud om sluttpakke til alle ansatte.

Tidligere denne uken var fristen for å søke om sluttpakke. Organisasjonsdirektør Olav Hypher forteller til Journalisten at det er snakk om i overkant av 80 NRK-ansatte som har søkt.

– Vi sa at vi regnet med å kutte 80 til 120 årsverk. Der står vi fremdeles, og vi tror vi lander i nedre del av det anslaget, sier Hypher.

Forskyvninger internt

Søknadene som kan innvilges gjelder kun dersom stillingen ikke erstattes, eller dersom man finner andre løsninger som gir reduksjon i NRK totalt sett.

Denne uken har ledelsen jobbet med å bearbeide søknadene som har kommet inn. Flertallet av søknadene kommer fra deler i NRK som rammes av budsjettkuttet, sier organisasjonsdirektøren.

Og alle disse skal etter planen få svar på sin søknad i løpet av denne uken.

– Noen av løsningene krever litt mer av oss. Det har kommet henvendelser fra deler av NRK hvor vi ikke trenger å gå ned. Det betyr ikke at vi sier nei, men vi må se på sideforskyvninger internt, sier Hypher.

Han legger til at disse etter planen skal få svar i løpet av måneden.

– Vi er ikke helt i mål, men jeg har tillit til at prosessen vi er i nå kommer til å ta oss i mål. Det viktigste er kanskje samarbeidet vi har fått til på tvers av organisasjonen, og med de tillitsvalgte.

– En lettelse

Lederen for Norsk Journalistlag (NJ) i NRK, Rolf Johansen, forteller til Journalisten at han både er overrasket og glad over at antallet søkere er såpass høyt.

– Det gjenstår en del interne rokkeringer som vi må finne løsninger på, men det bør være fullt mulig.

Johansen har tidligere uttalt at han tror kuttene skal la seg gjennomføre uten oppsigelser.

– Tenker du fremdeles at dette lar seg gjennomføre uten oppsigelser?

– Antallet søkere viser jo at jeg hadde rett i mine antagelser, og at vi klarer dette uten oppsigelser. Det er en lettelse, svarer NJ NRK-lederen.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag. Rolf Johansen sitter også i Journalistens styre.

Powered by Labrador CMS