Bauer Media-sjef Jim Receveur blir intervjuet av Kampanje under Radiodagene 2019 på Ullevål stadion.

Bauer Media blir i Norge

– Glad for at vi ble hørt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bauer Media, som blant annet eier Radio Norge, Vinyl og Radio 1, går vekk fra trusselen om å legge ned 70 arbeidsplasser i Norge.

For en drøy uke siden varslet sjefen for Bauer Media i Norge, Jim Receveur, at han ville trekke seg helt ut av det norske markedet. Dette ville betydd slutten for rundt 70 ansatte, skriver Kampanje.

Bakgrunnen var kriteriene i regjeringens krisepakke til mediene. Kontantstøtteordningen fastslo at selskaper som ikke hadde gått i minus i 2019, ikke var kvalifisert. Dermed var heller ikke Bauer Media kvalifisert for støtte.

Tirsdag gjør imidlertid radiokonsernet helomvending etter at kulturminister Abid Raja (V) annonserte endringer i krisepakken.

De nye justeringene åpner for at medier som ikke har sammenlignbare tall for samme periode siste regnskapsår, likevel kan benytte budsjettert driftsresultat for kompensasjonsperioden til sammenligning av driftsresultater.

Det betyr at mediene – som Bauer Media – nå kan få kompensert inntil 60 prosent av omsetningsfallet i perioden 15. mars til 30. juni i år, skriver Medier24.

– Jeg er veldig glad for at vi ble hørt. Nå kommer vi til å bli værende i Norge, sier Receveur til avisen.

Powered by Labrador CMS