Ørnulf Johansen. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Får fast jobb etter 11 år

Ørnulf Johansen har vært i åtte forskjellige engasjementer og vikariater. Nå er han endelig fast ansatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter rettsmekling er det klart at Adresseavisen unngikk domstolsbehandling etter at Ørnulf Johansen krevde fast ansettelse i avisen. Johansen har vært tilknyttet avisen i 11 år og har levert innhold til både radio, TV, nett og papir gjennom rundt åtte forskjellige engasjementer og vikariater.

I vår fikk Johansen hjerteinfarkt, og derfor var det en lettelse for ham at han fra slutten av juni får fast 60 prosents stilling.

Ypperlig

– Det passer meg ypperlig for jeg ble for litt siden operert for hjerteinfarkt, sier Johansen til Journalisten.

Administrativ redaksjonssjef Magnar Gjertsen sier til Journalisten at Adresseavisens ledelse ikke ønsker å kommentere saken utover de faktiske forhold, altså at Johansen har fått fast arbeid.

Klubbleder Tormod Ellingsen i redaksjonsklubben sier til gjengjeld at han synes det er bra jobbet at man er kommet til enighet gjennom mekling og har unngått rettssak. Likevel mener han det er synd at det har gått såpass langt at advokater er blitt involvert.

– Vi har nå hatt to slike runder i Adressa, så jeg håper at vi har lært å løse slikt på et tidligere punkt dersom nye tilfeller skulle oppstå, sier Ellingsen.

Nedverdigende

Det andre tilfellet Ellingsen refererer til var Anne-Berit Fagernes som etter seks år som løsarbeider i avisen fikk rettens medhold i at hun hadde krav på fast ansettelse i redaksjonen.

Ørnulf Johansen sier at han ser fram til å ta fatt på arbeidsoppgavene 21. juni, men først skal han restitueres. 62-åringen forteller at han hele tiden har jobbet for å få seg fast jobb i redaksjonen, men at det har vært tøft.

– Det er slitsomt og har vært litt nedverdigende at jeg aldri blir akseptert.

Johansen skal levere innhold til papiravisen og levende bilder på nett når han er i sving fra sommeren.

Powered by Labrador CMS