Schibsted mot Polaris-frist

Skal ha solgt seg ned i selskapet innen utgangen av mai.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er snart to år siden Schibsted parkerte brorparten av sin eierpost i Polaris Media hos SEB Enskilda. Nå er fristen Medietilsynet satte snart gått ut. Schibsted skal ikke være dominerende, om enn indirekte, eier i Polaris når mai er omme.

– Vi jobber fortsatt med å finne løsninger for å selge oss ned i Polaris Media. Vi jobber aktivt med å se på ulike alternativer, også mot investorer. Og så har vi en dialog opp mot Medietilsynet og håper på å finne en akseptabel løsning, sier konserndirektør Trond Berger i Schibsted.

Få interessenter

Berger har ikke lyst til å kommentere hva som rører seg av interesser rundt Polaris. Dagens Næringsliv har tidligere intervjuet storeier i Schibsted, Lars Ander, som har fortalt at han er blitt forsøkt overtalt til å kjøpe aksjene.

– Helt uaktuelt, sa han i et intervju med avisen i februar.

Også Trygve Hegnar er blitt forsøkt lokket som kjøper av posten.

– Har du oppfattet at det er en sterk interesse for medieselskapet?

– Det … eh, vi tror … de leverer resultater som er gode, litt i tråd med det som de leverer i Media Norge, så for øvrig skal jeg ikke kommentere hva vi skal forvente.

Sommersalg

På spørsmål om Schibsted selv kunne tenkt seg å blir sittende i Polaris fremfor å selge seg ned, så sier Berger at man i ledelsen i landets største mediekonsern forholder seg til nedsalgsplanen. Han ønsker ikke å kommentere hva mediekonsernet eventuelt vil gjøre med de rundt sju prosentene i Polaris Schibsted ikke må selge.

– Er Polaris-posten solgt før sommerferien?

– Igjen vi jobber med det og jeg vil ikke si mer enn det.

På høy tid

Klubbleder Tormod Ellingsen i Adresseavisen sier til Journalisten at det er på høy tid at det kommer en avklaring snart. Klubblederen mener at Schibsted har hatt mer enn nok av tid.

– Men det er ingenting som overrasker meg lenger når det kommer til hva selskapene får lov til eller ei. Uansett bør det komme en avklaring snart, for eierskapsdiskusjonene rundt Polaris har vart lenge på grunn av Schibsted. Jeg mistenker dem for å ha et ønske om å kontrollere Polaris. Har de det, burde de i så fall heller bare si det.

Powered by Labrador CMS