Afghanske journalister på jobb i Kabul tidligere i år.

Amerikanske medier ber om beskyttelse av afghanske journalister

Har sendt brev til president Joe Biden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske medier ber Biden-administrasjonen om hjelp til å beskytte afghanske journalister på flukt mens Taliban strammer grepet.

Utgiverne av Washington Post, New York Times og Wall Street Journal har sendt et brev til president Joe Biden der de ber om hjelp til afghanske journalister som har jobbet for amerikanske medier, og familiene deres.

– I de siste 20 årene har modige afghanske kolleger jobbet utrettelig for New York Times, Washington Post og Wall Street Journal for å dele nyheter og informasjon fra regionen med verden, heter det.

– Nå er disse kollegene og familiene deres i livsfare og innesperret i Kabul, skriver de i brevet og ber regjeringen bidra til at de kommer seg til flyplassen og ut av landet.

Søndag trykket de største tyske mediene et åpent brev over hele forsiden der de ba den tyske regjeringen utstede hastevisa til journalister som hadde jobbet for dem.

Komiteen for å beskytte journalister (CPJ) støtter appellen til de amerikanske avisene og sier at de har registrert nesten 300 journalister som prøver å komme seg ut.

CPJ har identifisert 45 afghanske journalister, blant dem mange kvinner, som de mener er i akutt fare.

Powered by Labrador CMS