Ansvarlig redaktør Gard Lehne Borch Michalsen sammen med deler av desken i E24. Fra venstre journalist Pål Solheimsnes, redaktør Michalsen, journalist Eirik Elvevold og utviklingsredaktør Andreas Fosse. Foto: E24

– Hvis noen er interessert i jobb, så er det bare å ringe!

E24 lover inntil 30 helt nye redaksjonelle årsverk, men foreløpig ingen tilstedeværelse nord for Dovre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Schibsted og E24 varsler at de vil ansette inntil 30 nye redaksjonelle årsverk for å styrke satsingen på økonominyheter. Stillingene fordeles mellom de fire Schibsted-avisene, men vil komme i tillegg til eksisterende årsverk som allerede jobber med økonomi og næringsliv

Journalisten tok en prat med ansvarlig redaktør Gard Lehne Borch Michalsen i E24 om hvorfor satsingen kom, hva som faktisk kommer, og om den manglende satsingen i Trøndelag og Nord-Norge.

– I dag i E24, med nyhetsledelse og redaktører, er det 30 redaksjonelle årsverk. Dette blir altså en dobling. I tillegg tilfører vi de som jobber med økonomi og næringsliv i Aftenposten, VG, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende, som skal publisere sitt innhold på E24. Så det blir mer enn en dobling av den journalistiske kapasiteten til E24, sier Michalsen.

Mener det er riktig tidspunkt å satse stort

– Hva er bakgrunnen for at dere satser så stort nå?

– For å sette det i en historisk kontekst: E24 har alltid vokst i et nøysomt og lønnsomt tempo. Det har vært riktig. Men hvis man noen gang skal ta skikkelig tak, for å ta en bedre posisjon, så er det riktig å gjøre det akkurat nå. Store deler av medielandskapet er digitalisert og vi har den største og beste posisjonen. Da har vi et potensiale til å fylle det med enda mer innhold og levere enda mer dagsordensettende journalistikk.

– Er dette for å markere dere selv i kampen mot nye konkurrenter på nett, slik som Børsen og Finansavisen?

– Ja. Jeg har tidligere sagt at Dagbladet og Børsen ikke er de viktigste konkurrentene for oss. Det er fint at det blir mer oppmerksomhet og mer konkurranse. E24 er størst, og skal fortsatt være størst, også med samarbeidsavisene. Det du peker på er at det skjer ting i de forskjellige mediehusene. Det skjer ting i Dagens Næringsliv, i Finansavisen og i Dagbladet. Nå er det riktige tidspunktet for å ta oppskaleringen på.

Vil ta tid før 30 nye personer blir ansatt

– Vil det komme flere utlysninger nå de neste ukene?

– De første kan dukke opp før du vet ordet av det. Hvis noen er interessert i jobb, så er det bare å ringe!

– Dere varsler inntil 30 nye redaksjonelle årsverk. Hvor mange er det snakk om i første runde?

– Vi skal ikke sette tall. 30 stillinger er rammen som vi totalt har satt som vi har å fylle og bruke. Det vil ta lang tid før vi har ansatt 30 nye personer. Vi skal levere på ambisjonene vi har satt, men vokse i et fornuftig tempo.

– Men hvor mange stillinger er det snakk om i første runde?

– Det har jeg ikke tall på og det kommer heller ikke til å skje i runder. Det kommer til å bli en løpende prosess, og det kommer til å merkes veldig fort. Om det tar fem eller 11 måneder å fylle opp stillingene, det vet vi ikke. I løpet av ett år vil vi skalere ganske kraftig opp.

Kan ikke gi lovnader om Midt- og Nord-Norge

– Samarbeidsavisene er Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, Aftenposten og VG. Dere beveger dere sør og vest, men ikke nord?

– Vi begynner der Schibsted har mediehus i dag. Vi har videre ambisjoner om å være tilstede i resten av landet, både Nord-Norge og Midt-Norge. Det er naturlig å komme tilbake om det. Vi må selvfølgelig bli bedre på dekningen av Nord-Norge og Midt-Norge og ha tilstedeværelse.

– Kan du love at det blir satsing nord for Dovre også?

– Jeg kan ikke love i dag hvor vi satser når. Det vil være naturlig å se på resten av landet.

– Men du kan ikke love noe?

– Jeg må være litt kjedelig og si at jeg ikke kan gi lovnader, men komme tilbake til det senere. Vi har lovet så mye nå, så får vi sette nye løfter etter hvert.

– Du har ikke sagt dette, men det blir sagt i saken på E24 (av konsernsjef Kristin Skogen Lund) som forklaring på satsingen deres:

«Skal man forstå samfunnet må man vite hvor samfunnets verdier skapes, og hvordan denne verdiskapingen henger sammen med samfunnets velferd.»

Bare for å spørre litt flåsete: Så de verdiene som det er verdt å skrive om, skapes stort sett sør for Dovre?

– Nei, på ingen måte. Vi skal selvfølgelig dekke næringslivet i Nord- og Midt-Norge tett. Så får vi komme tilbake om tilstedeværelse. Vi har begynt med mediehusene som er en del av Schibsted. Så er det naturlig å snakke med andre aktører og se etter andre lokasjoner etter hvert. VG har en lang tradisjon for samarbeid med Polaris i nord, og E24 har også tidligere vært inne med samarbeid. Vi vil bygge videre på etablerte samarbeid med andre aktører. Det vil være naturlig, uten at jeg kan si når og hvordan det skjer.

Powered by Labrador CMS