I forrige uke ble flere Schibsted-aviser utsatt for tjenestenekt-angrep. Mandag denne uken ble ytterligere tre aviser rammet.

DATAANGREP

Flere Schibsted-aviser utsatt for hackerangrep

Nettsidene var delvis nede og delvis ustabile mandag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag meldte Aftenposten at russiske hackere angrep nye norske nettsider, blant andre nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Naturvernforbundet og Boreal.

Senere samme dag, like etter klokken tre, ble det klart at også flere nettaviser var under såkalt tjenestenekt-angrep. Schibsted-avisene Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad var alle nede mandag ettermiddag. Kampanje omtalte saken først.

I likhet med angrepene på andre Schibsted-aviser i forrige uke, var nettsidene delvis nede og delvis ustabile i kort tid.

Det er ikke blitt bekreftet om det er russiske hackere som står bak angrepene på avisene.

– For Aftenposten er det åpenbart veldig uheldig at vi blir utilgjengelig for leserne våre, slik vi var en kort periode i dag. Det har vært en nyhetstung dag, blant annet på grunn den forferdelige hendelsen i København og SAS-streik. Informasjonsbehovet er stort, og da må vi være tilgjengelig for leserne våre, sier nyhetsredaktør i Aftenposten, Tone Tveøy Strøm-Gundersen, til Kampanje.

Et tjenestenektangrep foregår ved at trafikken til en nettside er mye høyere enn normalt, slik at nettsiden ikke klarer å ta imot all trafikken.

Powered by Labrador CMS