Mediefolk:

Mikkel Ihle Tande er tidligere debattredaktør i Universitas og kulturjournalist i Aftenposten.

Mikkel Ihle Tande er Subjekts nye debattredaktør

– Folk må lære seg å være like høflige mot andre på nett som i virkeligheten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. mars blir Mikkel Ihle Tande den nye debattredaktøren i Subjekt, skriver Subjekt i en pressemelding.

De siste årene har Tande bygget erfaring som journalist og skribent i både Aftenposten, D2, Minerva og Tønsbergs blad. I tillegg har han vært redaktør og debattredaktør i henholdsvis Argument og Universitas.

– Min første jobb var faktisk i kulturbransjen: som vekter på Nasjonalmuseet. Herfra tar jeg med meg evnen til å se på kunst i timesvis i strekk, sier Mikkel Ihle Tande, sier Tande til Subjekt.

Ruspolitikk

Før han tiltrer jobben i Subjekt skal Tande bli ferdig i jobben som organisasjonssekretær i Foreningen Tryggere Ruspolitikk.

Erfaringen fra ruspolitikken har gjort han mer oppmerksom på hvordan seriøse aktører bevisst sprer feilinformasjon på blant annet sosiale medier, sier Tande til sin fremtidige arbeidsgiver.

– Men jeg har også lært at det hjelper å møte dette med saklige argumenter. Folk lytter og lar seg overbevise, bare ikke absolutt alle med en gang.

– Kaotisk debattklima

Tande mener dagens debattklima er spennende og kaotisk.

– Folk må lære seg å være like høflige mot andre på nett som i virkeligheten.

– Hvilke kulturdebatter ønsker du å vekke? spør Subjekt.

– Hvorfor så mange av oss, også veldig smarte og åpne mennesker, ikke forstår eller setter pris på mye av den moderne kunsten er jo stadig et aktuelt tema, sier han, og legger til:

– Jeg synes sensur og manipulasjon fra Big Tech er et svært viktig tema som det gjerne kunne vært mer debatt om. Resten får bli en overraskelse.

Powered by Labrador CMS