Tidligere nyhetsredaktør i Aftenposten, Ola Bernhus, døde fredag.

Ola Bernhus er død

Den tidligere Aftenposten-redaktøren ble 73 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere nyhetsredaktør og sportskommentator i Aftenposten, Ola Bernhus, døde fredag, 73 år gammel.

«Etter mange år i kampen mot kreft måtte han til slutt gi tapt. Men selv om sykdommen dominerte hans liv den senere tid, hindret den ham ikke i et fortsatt aktivt liv som sportskommentator her i avisen, også etter at han gikk av med pensjon», skriver tidligere sjefredaktør i Aftenposten, Einar Hanseid, i et minneord publisert i Aftenposten i dag.

Dødsfallet ble først omtalt av Medier24.

Bernhus kom til Aftenposten som nyhetsredaktør i 1995. En periode var han også prosjektredaktør, hvor målet var å få plass økt samarbeid mellom de Schibsted-eide regionavisene. De senere år har han vært sportskommentator i avisen.

Før han kom til Aftenposten, hadde Bernhus jobbet som journalist, sportsredaktør og nyhetsredaktør i Romerikes Blad/Akershus Arbeiderblad, Dagbladet, NRK og TV 2.

«Han var en svært populær redaktør. Han hadde med sin milde form en helt særegen evne til å få folk å yte sitt beste, til å samarbeide friksjonsfritt, og styre mot et optimalt resultat. I tillegg var han et menneske som med sin lune form og milde klokskap gjorde hver dag til en god dag», skriver Hanseid.

Den milde og lune formen trekkes også fram i et minneord i Romerikes Blad, signert Terje Granerud, Tore Sjølie og Finn H. Andreassen.

«Den lune stemmen var Olas personlige varemerke. Uansett hvor høyt diskusjonen gikk i redaksjonen, hvor harde konfliktene var, hvor uenige vi måtte være om angrepsvinkel og journalistisk fortellermetode; Ola beholdt roen og smilet. Han landet enhver debatt med et blidt ansikt», skriver de tre.

I minneordet omtaler de tre tidligere kollegene også en historie fra Bernhus' første reportasjereise:

«Da han fikk sin første reportasjetur til utlandet for Romerikes Blad, utsendt til København for å intervjue en eidsvolling som hadde fått medieoppmerksomhet for sine skuespillerprestasjoner, kom han tilbake til redaksjonen med en restaurantregning på 32 danske kroner. Kjøp av øl (til skuespilleren) og ett glass melk (til ham selv). Ola syntes det var litt pinlig at avisen skulle betale for dette.»

Videre skriver de:

«Ola Bernhus hadde evnen til å se de små ting i det store bildet, de muntre historiene, menneskene og prestasjonene bak den fortellingen som skulle på trykk. Det var det som gjorde ham så dyktig som sportskommentator i Aftenposten, der han helt til det siste ga leserne bakgrunn og dybde, ofte med skråblikk og nyanser på det som hadde tegnet seg i det offentlige rom. Han utfylte bildet med lekende penn. Og der Ola var – var latteren sjelden langt unna.»

Powered by Labrador CMS