John Mast lager lønnesirup i en hjemmelaget ovn på gården. Foto: Stein Jarle Bjørge

Aftenposten-fotograf vant fotopris

Vant pris for reportasjebildeserie om utbrutt amishfamilie.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenpostens fotograf Stein Jarle Bjørge har vunnet kategorien «Award of Excellence»  i den internasjonalt prestisjetunge fotoprisen Pictures of the Year International (POYI).

– Det er en stor anerkjennelse for eget arbeid å få denne prisen. Dette er en boost for meg og en opptur uten like. For meg henger denne prisen høyere enn World Press Photo, sier Bjørge.

Amish

Fotoserien han vant pris for handler om to brødre – der den ene har brutt ut amish-miljøet i USA. Familien som har brutt ut møter det moderne livet med vaskemaskiner, datamaskiner og internett.

– Sånn transformasjon er utrolig spennende. Dette er forholdsvis fattige mennesker som har tatt vare på hverandre inne i miljøet, men som nå står alene. De holder likevel fast ved en del av de tradisjonene som de hadde.

Fjorårets besøk har bakgrunn i at Bjørge gjorde en fotoreportasje på amishfolket for ti år siden. Noen år senere brøt David Mast ut av miljøet. Han fant da fram til reportasjen på Aftenpostens hjemmeside, og kom på den måten igjen i kontakt med den norske fotografen gjennom Facebook.

Eget prosjekt

Da Bjørge i fjor våres var på oppdrag i USA tok han seg noen dager fri for å bo sammen med Mast og hans familie.

– Dette er et eksempel på at det er egne prosjekter som får anerkjennelse.

Fotoreportasjen sto på trykk i Aftenposten i fjor. Det har også blitt lagt ut video fra fjorårets besøk

Powered by Labrador CMS