Varden. Illustrasjon: Journalisten
Varden. Illustrasjon: Journalisten

Ny giv utenfor Amedia

Varden-redaktør ansetter fire nye årsverk.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

–Agderposten tenker annerledes. Vi får stor frihet og de stoler på oss. De er eiere som skjønner hva det vil si å lage avis. Og bruker ikke automatiske Excel-ark, sier sjefredaktør Lars Kittilsen i Varden.

Ny hverdag

Han forteller at redaksjonen har fått ny giv etter at avisen i fjor høst ble solgt til Agderposten fremfor å være med på lasset inn i Amedia. Kittilsen beskriver tiden etter eierskiftet som forskjellig fra tiden da avisen var underlagt Edda-media.

–Det er en helt ny hverdag. I store konsern er man opptatt av benchmark, tall og rapporter. Det har jo også vært sunt. Men det er ikke alt som kan måles og telles.

Redaktøren understreker at de også tidligere utnyttet ressursene godt, men at innhold er viktig.

-Journalistikken må vernes. Det er ikke alt som kan løses med sentralisering og teknologi. Man trenger også hoder, og det har vi fått eierne med på.

Relansering

Nå ansetter nemlig Varden tre journalister i faste stillinger, samt en debattredaktør. Også klubbleder Marit Schulstok er fornøyd med ansettelsene og utviklingen i avisen.

– Det er en økning i antall årsverk i aviser. Vi er også glad for de nye eierne våre, sier Schulstok.

I tillegg til at staben utvides relanseres Varden på papir 21. november. Igjen trekker redaktøren fram eiernes villighet. 

–De skjønner at vi må være gode på alle plattformer. Vi vokser på nett, og diskuterer betalingsløsninger der. Men foreløpig handler det mest om differensiering av stoffet. Vi er bevisst på ikke å ha hele avisen gratis tilgjengelig.

Stor søknadsbunke

Stillingsannonsen har kun vært ute noen dager, men Kittilsen har allerede mottatt mange søknader. Han synes det er særlig morsomt at flere i bunken er fra ansatte i konkurrerende medier.

Powered by Labrador CMS