Monica Staff er styreleder i Resett, og sitter også i styret til nettavisens største eier Staff-Gruppen.
Monica Staff er styreleder i Resett, og sitter også i styret til nettavisens største eier Staff-Gruppen.

Disse eier Resett nå

Mangemillionær fra Sunnmøre har kjøpt ut Helge Lurås.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden midten av juni har det vært flere endringer på eiersiden i Resett.

I tillegg til at selskapet har byttet navn til Grafen AS, har tidligere redaksjonssjef Lars Akerhaug, tidligere redaktør Helge Lurås og Futurum Capital solgt seg ut av selskapet.

Omrokkeringen skjer etter lang tid med konflikt mellom Helge Lurås og styret i Resett. Det hele kulminerte med avskjedigelse av Lurås i juni. Lurås har siden varslet at han starter en ny nettavis 25. august.

Aksjer for 1 krone

Ifølge aksjeeierboka i Grafen AS solgte Lars Akerhaug sine 2626 aksjer til Staff-Gruppen i juni. Styreleder i Resett, Monica Staff, er styremedlem i Staff-Gruppen som fikk en pris på 1 krone aksjen.

Lurås solgte sin eierandel på rundt 15 prosent til selskapet Piiotarho AS for 7 kroner aksjen i slutten av juli.

Piiotarho AS er heleid av sunnmøring og mangemillionær Petter Inge Remøy. Journalisten har vært i kontakt med Remøy, som ikke ønsker å kommentere kjøpet.

Da Dagens Næringsliv i 2019 kontaktet Remøy i forbindelse med at han først kom inn på eiersiden, ønsket han heller ikke å uttale seg.

Staff fortsatt størst

Etter de siste endringene er fortsatt Staff-Gruppen AS største eier i Grafen AS med 22,55 prosent av aksjene, mens Jan Haudemann-Andersens Datum Invest eier 21,43 prosent.

Mikkel Dobloug står fortsatt oppført med 17,22 prosent av aksjene via sitt selskap Glencoe AS, mens Piiotarho AS og Remøy nå eier 17,15 prosent.

Powered by Labrador CMS