Bildet er fra en av mange demonstrasjoner i Minsk de siste ukene. Bildet ble tatt mandag 17. august. Nå forsøker regimet å kvitte seg med pressedekningen av protestene.

Hviterussland fratar journalister akkrediteringen

Kan ikke lenger jobbe lovlig i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere journalister som jobber for utenlandske medier i Hviterussland, mister sin akkreditering. Dermed kan de ikke lenger jobbe lovlig i landet.

Det dreier seg om journalister som har jobbet for britiske BBC, tyske ARD og nyhetsbyråene AFP og Reuters.

Tatjana Melnitjuk, som rapporterer på oppdrag fra BBC, oppgir at hun har fått en telefon fra utenriksdepartementet og fått beskjed om at akkrediteringen trekkes tilbake.

Fire russiske journalister som har jobbet for ARD og nyhetsbyrået AP er blitt utvist fra Hviterussland etter å ha blitt pågrepet i Minsk, mistenkt for å ha deltatt i en masseaksjon. Myndighetene tok fra dem akkrediteringen og begrunnet det med hensynet til landets sikkerhet.

De har fått fem års innreiseforbud, noe som også har rammet den svenske pressefotografen Paul Hansen, som arbeider for Dagens Nyheter. Han ble pågrepet sammen med et femtitall journalister i Minsk 27. august.

Titusener av hviterussere har deltatt i protester mot landets autoritære leder Aleksandr Lukasjenko etter at han ble utropt til vinner av presidentvalget med 80 prosents oppslutning for tre uker siden.

Demonstrasjonene omtales som uten sidestykke i hviterussisk historie

Powered by Labrador CMS