En kvinne holder opp det historiske flagget til Hviterussland under en demonstrasjon mot president Aleksandr Lukasjenko i Minsk lørdag.

– Myndighetene blokkerer tilgangen nyhetsmedier

Hviterussisk journalistforbund reagerer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Hviterussiske myndigheter begrenser allmennhetens tilgang til nyhetsmedier for å hindre spredning av informasjon om protestene mot president Aleksandr Lukasjenko.

Det sier det hviterussiske journalistforbundet i en uttalelse lørdag.

Internettbrukere i Hviterussland kommer ikke lenger inn på nettsidene til en rekke riksdekkende og lokale nyhetsmedier, ifølge forbundet.

Også nettsidene til den amerikansk-finansierte Radio Liberty, den polsk-finansierte Belsat og nettsiden til den hviterussiske menneskerettsorganisasjonen Viasna var blokkert lørdag. Det samme var journalistforbundets egen nettside.

På nettsidene står det kun følgende melding: «Tilgang til denne informasjonskanalen er begrenset grunnet en beslutning fra informasjonsdepartementet i Den hviterussiske republikk».

Det har vært daglige demonstrasjoner i Hviterussland mot president Lukasjenko siden presidentvalget 9. august der han fikk 80 prosent av stemmene. Opposisjonen sier resultatet skyldes omfattende valgfusk.

Powered by Labrador CMS