Kjersti Løken Stavrum og Carsten Bleness er nye navn på søkerlisten til å ta over etter Per Edgar Kokkvold. Foto: Birgit Dannenberg/Martin Huseby Jensen

Disse vil ta over etter Kokkvold

Kjersti Løken Stavrum og Carsten Bleness er blant de nye navnene på søkerlisten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag gikk den endelige søknadsfristen for å søke på stillingen som generalsekretær i Norsk Presseforbund ut. Opprinnelig gikk fristen ut i begynnelsen av mars. Da var det fire søkere på lista, deriblant ansvarlig redaktør Geir Arne Bore i Drammens Tidende og VG-journalist Alf Bjarne Johnsen.

Utsatt

Senere utsatte imidlertid Presseforbundet søknadsfristen. Styreleder Arne Blix sa i mars at årsaken var at noen hadde meldt interesse for stillingen etter søknadsfristen.

– Vi har ikke hatt tid til å vurdere dem. Styret ønsket å gi også disse muligheten til å bli vurdert, og derfor utsatte vi søknadsfristen til 8. april, sa Blix til Journalisten.

Utlysningsteksten til Presseforbundet var omfattende, og kvalifikasjonene det ble søkt etter mange. Søkerne må kunne vise til solid bakgrunn fra redaksjonell virksomhet, et aktivt forhold til den digitale medievirkeligheten og gode administrative ferdigheter. Dessuten ønsker styret at generalsekretæren skal være synlig og representere mediene i den offentlige debatten, men samtidig uredd utfordre mediene når det er grunn til det.

Etter det Journalisten forstår kan en ansettelse skje allerede denne uken.

Nye søkere

Slik ser den endelige søkerlisten ut: 

Kjersti Løken Stavrum er født i 1969 og er avdelingsdirektør for kommunikasjon og egne kanaler i NHO. Hun har lang fartstid fra Aftenposten, der hun jobbet i nesten 20 år. Inntil i fjor var hun redaktør i A-magasinet og Aften. Stavrum har også vært sjefredaktør i KK. Inntil hun sluttet i Aftenposten i fjor ledet hun Oslo Redaktørforening. Stavrum er dessuten varamedlem til Stiftelsen Tinius. 

Karen Elbjørg Toven har bakgrunn som politisk reporter i NTB på 1980- og 1990-tallet, og senere som nestleder i NTBs samfunnsavdeling. Hun jobbet som informasjonssjef i Akademikerne fra 2001 og som direktør i Magasin- og Ukepresseforeningen fra 2006 til nedleggelsen i 2009. De senere årene har hun hatt direktørjobber i Norges Taxiforbund og Oslo kommune. Toven er født i 1959.

Carsten Bleness har vært sjefredaktør i Hamar Arbeiderblad siden 2010. Før det var han ansvarlig redaktør i Dagsavisen i en periode på fem år. Han har tidligere jobbet i NRK Østlandssendingen og i Aftenposten. Bleness er født i 1958.

Hans Hjellemo, født 1958, har erfaring som journalist fra NRK og Dagens Næringsliv. Han sluttet som redaktør i bransjebladet Kampanje i 2009 etter åtte år i stillingen. De siste årene har Hjellemo jobbet som konsulent. 

Fire «gamle» søkere

Geir Arne Bore er langt fra ukjent i mediebransjen. Han har de siste seks årene arbeidet som sjefredaktør i Drammens Tidende. Før det har han vært nyhetsredaktør i Dagsavisen og ledet samfunnsavdelingen i Vårt Land. Bore er født i 1967.

Alf Bjarne Johnsen er født i 1958 og er et kjent navn for mange i norsk presse. Johnsen har i 30 år arbeidet i VG, hvor han har fungert som blant annet korrespondent i Stockholm og i New York. Han er også vararepresentant i PFU for NJ.

Thorbjørn Johan Gaarder er fra Oslo og titulerer seg som chief credit officer. Han er født i 1955 og har søkt flere sentrale jobber de senere årene, sist direktørjobben i Fagpressen.

Parwana Akhtari fra Solbergmoen utenfor Drammen er et ubeskrevet ark i norsk presseverden. Hun er utdannet ved BI og har arbeidet for Storebrand, men har ingen redaksjonell erfaring.

Ansettelsesutvalget består av Arne Blix, Randi Øgrey og Thomas Spence.

Powered by Labrador CMS