Hans Rustad er redaktør for Document.no. Her er han under pressekonferansen etter at Sylvi Listhaug (Frp) trakk seg som justisminister tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Document.no-redaktøren får være med i Redaktørforeningen

Hans Rustad er godkjent som medlem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Redaktørforening har godkjent Hans Rustad, redaktør for det omdiskuterte nettstedet Document.no, som medlem. Nettsiden får dermed vurdert saker i PFU.

Ifølge Medier24 slår styreleder Harald Stanghelle i Norsk Redaktørforening klart fast at Rustad kan være medlem.

– Vi skal ikke ta stilling til hva folk må mene på meningsplass. Det avgjørende er at mediet er forpliktet på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten, sier Stanghelle.

Overfor medienettstedet understreker Rustad at medlemskapet sier noe om ambisjonene.

– Vi er ikke aktivister, vi er journalister. Document skal være et seriøst nettsted, som driver med seriøs journalistikk, og som kan argumentere systematisk og konsistent for valgene vi gjør. Hvis vi for eksempel offentliggjør bilder og navn i en sak, så vil det være et gjennomtenkt valg. Og ikke bare noe vi hiver ut fordi det kan skape klikk, sier redaktøren.

Gjennom medlemskapet får Rustad være en del av ordningen med å få vurdert saker i Pressens Faglige Utvalg (PFU). Redaktøren mener PFU er en god ordning, men understreker at han ønsker å utfordre grensene.

Powered by Labrador CMS