Styreleder Odd Reidar Øie (t.h) sier salget er riktig for Sør-Varanger Avis' videre utvikling. Her sammen med konserndirektør Pål Eskås i Amedia.
Styreleder Odd Reidar Øie (t.h) sier salget er riktig for Sør-Varanger Avis' videre utvikling. Her sammen med konserndirektør Pål Eskås i Amedia.

Amedia blir største eier i Sør-Varanger Avis

Kjøper ut avisinvestor Odd R. Øie.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedia blir majoritetseier i Sør-Varanger Avis i Kirkenes og overtar 51 prosent av aksjene, skriver selskapet i en pressemelding.

Sør-Varanger Avis ble etablert i 1949 og har et registrert opplag på 2.500 eksemplarer. Trykkeriet til Sør-Varanger Avis inngår i Amedias overtakelse av selskapet.

– Vi har gode forutsetninger til å utvikle Sør-Varanger Avis videre sammen med de ansattes erfaringer og lokalkunnskap, kombinert med Amedias kompetanse og gode fellesløsninger, sier konserndirektør Pål Eskås i Amedia i pressemeldingen.

Reddet fra konkurs

Amedias inntreden innebærer at Odd Reidar Øie og hans selskaper nå selger seg ut av Sør-Varanger Avis. Øie ble største aksjonær i avisen for fem år siden i forbindelse med en redningsaksjon som sørget for at avisen ikke havnet i skifteretten.

– Vi mener det er riktig for avisas videre utvikling og behov at den nå blir en del av en større medievirksomhet. Det er vår vurdering at Amedia vil bli en god eier for Sør-Varanger Avis, sier Øie, som fram til oppkjøpet har vært styreleder.

– Prisen vi nå er blitt enige om, er fornuftig og gjenspeiler verdiene i selskapet på en god måte, legger han til.

Amedias inntreden i Sør-Varanger Avis skjer umiddelbart.

Sør-Varanger Avis er største aksjonær i avisa Østhavet, som kommer ut i Vardø, med 38 prosent av aksjene.

– Interessante tider

– Foreløpig vet jeg ingenting om hvilke planer Amedia har for Sør-Varanger Avis, men jeg går ut fra at dette skjer fordi mediekonsernet ønsker å satse i Øst-Finnmark, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Gunnar Sætra til egen avis.

Han legger til:

– Vi går interessante tider i møte, og jeg ser fram til å få vite mer om Amedias tanker og planer for Sør-Varanger Avis.

Leder i redaksjonsklubben, Yngve Grønvik, er ikke overrasket over salget.

– Det ble lagt til rette for salg da vedtektene ble endret på ekstraordinær generalforsamling i november, og da lå det allerede i kortene at Amedia kom til å ta over innen kort tid, ettersom Amedia ble valgt som ny publiseringsplattform på den tekniske siden, sier Grønvik til Sør-Varanger Avis.

Powered by Labrador CMS