I dag eies disse avisene av Nordsjø Media. Tidlig i 2019 kan de ha blitt Amedia-aviser.

Amedia overtar ni lokalaviser i Rogaland og Vest-Agder

Kjøper Nordsjø Media.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nordsjø Media og Amedia er enige om at Amedia skal overta samtlige aksjer i medieselskapet som eier ni lokalaviser i Rogaland og Vest-Agder. Overtagelsen forventes å finne sted tidlig i 2019, skriver Amedia i en pressemelding.

– Mediebransjen er i kraftig endring. Vi er kommet til et punkt der både avisene og eierskapet trenger fornyelse. Den beste måten vi kan sikre våre lokalavisers fremtid på, er ved å overlate eierskapet til et profesjonelt medieselskap, sier styreleder i Nordsjø Media, Ivar Rusdal, ifølge pressemeldingen.

Nordsjø Medias ni lokale mediehus dekker områdene fra Boknafjord i nord til Lyngdal i sør. Avisene Jærbladet, Dalane Tidende, Avisen Agder, Sandnesposten, Solabladet, Strandbuen, Gjesdalbuen, Bygdebladet og Lyngdals Avis har et samlet opplag på 48.413 eksemplarer og trykkes i Nordsjø Medias avistrykkeri i Egersund, som også omfattes av avtalen.

– Vedmodig å selge, påpeker styreleder Ivar Rusdal i Norsjø Media.

– Våre mediehus fortjener en aktiv eier som med kraft investerer i teknologi og kompetanse. Amedia er en langsiktig, solid eier som har bevist at de bedre enn noen evner å utvikle lokalavisene. Derfor er det så viktig for oss at det er Amedia som overtar Nordsjø Media, sier Rusdal.

Totalt sysselsetter virksomhetene cirka 110 årsverk og har en årsomsetning på cirka 160 millioner kroner.

Rusdal opplyser at salg av virksomhetene er blitt ytterligere aktualisert som følge av forestående generasjonsskifter. Samtidig står selskapene foran betydelige investeringer i kompetanse og teknologi.

– Selv om det er vemodig å gi slipp på 144 år med lokalt medieeierskap i Rogaland og Agder, er dette en helt riktig og nødvendig beslutning. Som ansvarlige eiere må vi hele tiden sette avisenes behov i førersetet, sier Rusdal.

Nordsjø Media AS er eid av selskapene Dalane Tidende og Egersunds Avis AS, Avisen Agder Holding AS og Vimer AS. Avtalen krever godkjennelse av generalforsamlingene i de tre eierselskapene i tillegg til konsernstyret i Amedia. Transaksjonen vil bli meldt til Konkurransetilsynet. Det forventes at alle formaliteter vil være avklart tidlig i 2019, skriver Amedia i pressemeldingen.

Blir oppkjøpet godkjent, vil Amedia utvide porteføljen av lokalaviser fra 63 til 72 .

– Etter oppkjøpet vil Amedia ha nær 900 journalister i lokalsamfunn landet rundt som ivaretar innbyggernes behov for nyheter, debatt, kunnskap og identitet. Vi er svært glade for den tilliten vi er gitt for å videreutvikle ni viktige lokalaviser i Rogaland og Agder. Samtlige passer svært godt inn i Amedia-familien, og denne avtalen er med på å gi ytterligere styrke til nettverket av norske lokalaviser, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia.

Powered by Labrador CMS