Washington Post legger opp til at de ansatte skal jobbe tre dager i uka på kontoret fra september.

Washington Post vil nekte uvaksinerte medarbeidere å komme tilbake på jobb

Ikke diskutert i Norge, sier medieledere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag fikk alle de ansatte i Washington Post beskjed om at mediehuset krever at alle medarbeidere må være vaksinerte før de kommer tilbake på jobb, skriver New York Times.

Washington Posts publisher, Frederick J. Ryan Jr., skriver i en e-post til selskapets medarbeidere at ledelsen har bestemt seg for å kreve bevis for vaksinasjon for at de ansatte skal kunne fortsette i jobben. Dette vil gjelde fra september.

Onsdag varslet både Facebook og Google at de også vil innføre krav om at alle ansatte må være vaksinert før de kommer tilbake på kontoret.

Ingen lett avgjørelse

– Selv om en overveldende majoritet av Washington Posts medarbeidere allerede har vakinasjonsbevis, tar jeg ikke lett på denne avgjørelsen, skriver Ryan i e-posten - og fortsetter:

– Men når jeg overveier helsen og genuine sikkerhetsbekymringer til så mange av Washington Posts ansatte, tror jeg på at planen er rett.

New York Times-journalistene har sett e-posten.

Washington Post, som er eid av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos og har mer enn 1000 journalister, planlegger å returnere til kontoret fra 13. september. Midlertidig ansatte og gjester vil også avkreves vaksinasjonsbevis, ifølge Ryan.

Han sier videre at firmaet ville «ta hensyn til dem med dokumenterte medisinske tilstander og religiøse overbevisninger».

I det som beskrives som den første fasen i avisens tilbake-til-kontoret-plan, opplyser Ryan at målet er at de ansatte skal være på kontoret tre ganger i uken i september.

Ikke diskutert

Da Journalisten tar kontakt med Gard Steiro, sjefredaktør og administrerende direktør i VG, sier han at vaksinasjonsbevis ikke kreves for å kunne jobbe for VG.

– Vi har heller ikke diskutert det, fastslår han.

Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål og samfunnskontakt i Amedia, bekreftet at situasjonen langt på vei er den samme hos dem.

– Det vi diskuterer er delvis hvordan vi forholder oss til de nasjonale og lokale retningslinjene og anbefalingene, og så har vi en diskusjon i forhold til hvordan vi skal gjenåpne de kontorlokalene som har vært mest rammet eller mest nedstengt i pandemien. Det er en diskusjon vi har løpende.

– Vil det da bli aktuelt å kreve at folk skal være vaksinert før de kommer på jobb i forbindelse med gjenåpningen?

– Det har vi ikke diskutert, vi forholder oss i denne sammenhengen til anbefalingene som kommer fra nasjonale og lokale myndigheter. Primært sett staten og Oslo kommune. Det er det som vil være avgjørende i forhold til hvordan vi gjenåpner.

Powered by Labrador CMS