Mediefolk:

– Jeg har latt meg fascinere av Nidaros, og måten de har lyktes med å få fotfeste i et marked ingen trodde var mulig å penetrere, sier Stig Jakobsen.

Stig Jakobsen overtar som ansvarlig redaktør i Nidaros

– Målet nå blir å få til å bli en enda mer superlokal og relevant avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stig Jakobsen flytter seg stadig lenger sørover. Etter å ha vært toppsjef i Polaris Media-avisene iTromsø og Steinkjer24, ble det i dag kjent at 53-åringen overtar som ansvarlig redaktør og daglig leder i Amedia-avisen Nidaros i Trondheim.

– Jeg har latt meg fascinere av Nidaros, og måten de har lyktes med å få fotfeste i et marked ingen trodde var mulig å penetrere. Sjansen til å få være med på et slikt prosjekt var simpelthen for fristende til at jeg kunne si nei til det, sier Jakobsen i en pressemelding.

– Målet nå blir å få til å bli en enda mer superlokal og relevant avis - som samtidig evner å overraske. Det er mye Adresseavisen, med sin regionale fokus, ikke dekker, så jeg tror det skal være mulig å lage en avis som tilbyr noe annet og nærere.

Direktør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, er svært tilfreds med ansettelsen.

– Vi er overbevist om at Stig vil løfte Nidaros og sørge for at at vi tar en sterkere posisjon i et strategisk viktig marked for Amedia. Stig er en stødig redaktør som trives i utfordrerposisjon. Han er strategisk sterk, nytenkende og samtidig flink til å få med seg folk, sier Nilsen.

Lederen for den lokale redaksjonsklubben, er også positiv.

– Dette er en spennende og god ansettelse som redaksjonsklubben har sett fram til. Avklaringen har mye å si for veien for Nidaros. Vi er glad for at vi får en kompetent redaksjonell leder, og vi ser fram til å bli enda bedre kjent med Stig, sier klubbleder Kine Tømmerdal.

Jakobsens forgjenger, Vanja S. Holst fratrådte sin stilling i mai. Hun har i ettertid fortalt at årsaken var redaksjonell innblanding fra daværende styreleder Arne Reginiussen, som senere trakk seg fra stillingen.

Powered by Labrador CMS