Andre Støylen. Foto: Martin Huseby Jensen

Det er Amedia-stiftelsen som skal eie Amedia

Amedias konsernsjef Are Stokstad går inn i den nye stiftelsens styre fram til overtagelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag etablerte Sparebankstiftelsen DNB den nye stiftelsen som skal eie lokalaviskonsernet Amedia. Den nye stiftelsen får navnet Amedia-stiftelsen, opplyser direktør André Støylen overfor Journalisten.

Tidligere denne uken kunne Journalisten fortelle at aksjeselskapet som skal fungere som holdingselskap for Amedia har fått navnet Avishuset Norge AS.

I dag er det Sparebankstiftelsen DNB som eier Avishuset Norge AS, men Amedia-stiftelsen vil få selskapet overdratt som en del av grunnkapitalen.

Nyetablerte Amedia-stiftelsen har fått en grunnkapital på 200.000 kroner i tillegg til aksjene i Avishuset Norge AS.

Finansieres med lån

Det var i februar det ble kjent at LO, Telenor og Fritt Ord selger Amedia for 395 millioner kroner i kontantutbetaling. I tillegg kommer kostnader som priser Amedia til 1,4 milliarder kroner.

Amedia-stiftelsen vil motta 395 millioner kroner i et ansvarlig lån fra Sparebankstiftelsen DNB for å finansiere oppkjøpet.

Styret i Amedia-stiftelsen skal bestå av Randi Eek Thorsen, Karl Moursund, Petter Thoresen, Gerhard Nilsen og Birgitte Brekke, som alle representerer Sparebankstiftelsen DNB. I tillegg vil Amedias konsernsjef Are Stokstad være styremedlem av Amedia-stiftelsen fram til overtagelse.

Powered by Labrador CMS