Barents Press Norge-leder Amund Trellevik ser fram mot konferanse i Kirkenes.

Barents Press med «hybrid-konferanse» i Kirkenes:
– Aldri hørt om noen som har gjort det på denne måten

Samler journalister fra fire land, fysisk og digitalt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette blir både en fysisk og en digital konferanse. Jeg har aldri hørt om noen som har gjort det på denne måten før, så vi kan kalle det nybrottsarbeid, sier Amund Trellevik til Journalisten.

Lederen for Barents Press Norge forteller om den planlagte konferansen i Kirkenes 22.-24. oktober, som skal samle journalister fra Norge, Sverige, Finland og Russland.

Mens nordmennene samles i Kirkenes, sitter svenskene i Skellefteå, finnene i Saariselka og russerne i Petrozavosk.

– Noen tekniske utfordringer blir det vel garantert, når det også er tolking inne i bildet. Vi har lagt inn gode pauser mellom seminarene, forsikrer Trellevik.

Han forteller at hvert land ligger an til å samle et trettitalls journalister i sine respektive byer. Mange norske journalister har allerede meldt interesse, men det er fremdeles mulig å melde seg på.

– Vi merker at mange nordmenn er sugne på å reise på konferanse igjen, det har vært stort trøkk fra både gamle barentsvenner og helt nye folk som ikke har deltatt på våre arrangementer tidligere. Til syvende og sist blir det et budsjettspørsmål hvor mange som kan delta, men vi strekker oss ekstremt langt for å få med alle som vil, sier Trellevik.

Med innsalget:

– Hvis flere er interessert i å lære mer om Norges kompliserte forhold til Russland og hva som rører seg i det multikulturelle og spennende politiske landskapet som Nord-Norge og Finnmark representerer, er man hjertelig velkommen til å delta.

Konferansen er åpen for «norske journalister og redaktører som kvalifiserer til medlemskap i en norsk presseorganisasjon», og lederen opplyser at interesserte kan ta kontakt på amund.trellevik@gmail.com.

Powered by Labrador CMS