Journalistikkutdanningen i Bodø legger planer om ny mastergrad på is. Foto: Nord Universitet

Nord universitet utsetter mastergrad i journalistikk og kommunikasjon

Kanskje oppstart om ett års tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mastergraden i kommunikasjon ved Nord universitet skulle opprinnelig starte i høst, men utsettes på grunn av manglende kompetanse i kommunikasjonsfag.

Det er uklart når den nye oppstarten blir, men førsteamanuensis Bengt Engan ved universitetet anslår om ett års tid.

Blant annet må det etableres et faglig miljø med flere ansatte og relevant forskning. Universitetet skal dermed utlyse flere stillinger innen kommunikasjonsfag, både ordinære stillinger og stipendiatstillinger, opplyser Engan til NTB.

I tillegg må en avtale om internasjonal utveksling på plass før masterstudiet kan starte. Arbeidet med å finne en passende utvekslingspartner har vært i sving lenge, men foreløpig har de ikke funnet den rette kandidaten.

– Vi har hatt mange runder, men er kresne på å finne tilbud som vi vet er gode for studentene våre. Vi ville bruke mer tid på det, men fikk beskjed om at dette måtte være på plass i mars, og det rekker vi ikke, sier Engan.

Den planlagte graden har tidligere fått kritikk, blant annet fra journalist Anki Gerhardsen, som er tidligere lektor ved universitetet. Til Klassekampenhar hun uttrykt bekymring for at studiet kunne bidra til å viske ut skillet mellom journalistikk og reklame.

Engan understreker imidlertid at dette ikke har hatt noen innvirkning på hvorfor oppstarten nå er utsatt.

– Dette har absolutt ingen sammenheng. Tvert imot har vi fått masse støtte fra bransjen, blant annet fra Nordnorsk redaktørforening, sier han.

Powered by Labrador CMS