Donald Trump rev rutinemessig dokumenter i stykker og stappet også dokumenter ned i toalettet mens han var president, hevdes det i ny bok.

Donald Trump

Anklager Maggie Haberman for å ha diktet opp historier

Dårlig håndverk, sier Donald Trump om New York Times-journalistens ferske bok.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Maggie Habermans bok «Confidence Man», som ble sluppet i dag, bygger blant annet på intervjuer med over 200 kilder, blant dem en rekke tidligere ansatte av Donald Trump.

Flere av kildene forteller den profilerte New York Times-journalisten at toaletter i Det hvite hus til tider var tette fordi presidenten hadde stappet dokumenter i dem, og han pleide også å rive i stykker dokumenter når han hadde lest dem.

Dette er i strid med loven som slår fast at presidentens dokumenter tilhører regjeringen og skal overlates til nasjonalarkivet når presidentperioden er omme.

Trump etterforskes fra før for lovbrudd fordi han tok med seg 15 flyttekasser med brev, notater og fortrolige dokumenter til privatboligen i Florida da han forlot Det hvite hus.

Nekter å erkjenne

Haberman, som har intervjuet Trump tre ganger i forbindelse med boka, skriver også at presidenten ba sin personlige advokat Rudy Giuliani om å «gjøre hva som helst for å endre utfallet av presidentvalget i 2020».

Valget ble vunnet av Joe Biden, men Trump har til dags dato nektet å erkjenne nederlaget.

– Okay Rudy, du har kommandoen. Gjør noe vilt, hva som helst, hva du vil. Jeg er likeglad, skal Trump ha sagt til Giuliani i et forsøk på å få valgresultatet omgjort.

Ville sparke datteren

Haberman skriver også at Trump på et tidspunkt holdt på å gi datteren Ivanka og svigersønnen Jared Kushner sparken som rådgivere. Det skal ha blitt forhindret av den daværende stabssjefen John Kelly.

De to fikk fortsette i Det hvite hus, men Trump skal ifølge boken ofte ha snakket nedsettende om Kushner.

Trump vurderte ifølge boken også gjentatte ganger å bombe mexicanske narkotikakarteller, men ble stanset av medarbeidere.

Trump har kommentert Habermans bok i sosiale medier og anklager henne for å ha diktet opp historier og for dårlig håndverk.

Powered by Labrador CMS