Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet oppfordrer Anna B. Jenssen til å gå av som ansvarlig redaktør. Foto: Fredrik Bjerknes og Kristine Lindebø

Krisemøte i Morgenbladet fredag. Krever at Anna B. Jenssen går av som redaktør

– Jeg kommer ikke til å trekke meg, svarer Jenssen til Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kommer ikke til å trekke meg. Tross all uroen er jeg fremdeles motivert for å jobbe i Morgenbladet og utvikle den gode journalistikken vår videre, skriver Morgenbladets ansvarlige redaktør Anna B. Jenssen til Journalisten etter et allmøte i redaksjonen fredag.

– Men dette er selvsagt en krevende situasjon. Hvordan den skal løses vil jeg diskutere internt og ikke i mediene, fortsetter hun.

Mistillit

Det har vært en trøblete uke for ledelsene og de ansatte i Morgenbladet. Tirsdag kom nyheten om kuttplaner og sluttpakker og siden har det vært svært konfliktfylt med flere lekkasjer til mediene.

Fredag morgen ble det innkalt til allmøte i redaksjonen i Morgenbladets redaksjonslokaler.

Det er to dager siden redaksjonsklubben erklærte enstemmig mistillit til ansvarlig redaktør Jenssen.

Men budskapet fra Jenssen til redaksjonen fredag morgen var at hun blir værende.

– Jeg trekker meg ikke, sa redaktøren til de ansatte i redaksjonen.

– Sju år er nok

Styreleder Amund Djuve var også til stede på møtet. Han opprettholdte støtten til Jenssen, en støtte han også har gitt i offentligheten.

Møtet varte i over én time og blir beskrevet som svært konfliktfylt. Ifølge Journalistens kilder ble det gitt flere negative og krasse tilbakemeldinger til både Jenssen og Djuve.

Etter møtet kommer klubbleder Jo T. Gaare med en oppfordring til Jenssen: Trekk deg som leder.

– Jenssen har hatt nok tid på seg til å bygge tillit, konkluderer han.

– Hennes tid i Morgenbladet bør nå være over. Sju år er nok. Hun må ta til seg beskjeden om mangel på tillit fra en enstemmig klubb og trekke seg som leder, skriver han til Journalisten.

Djuve har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Langvarig konflikt

Konflikten i Morgenbladet har vart over lengre tid og stemningen i redaksjonen har vær svært turbulent det siste året. Konflikten nådde såvidt offentligheten etter redaksjonssjef Ivar A. Iversen sluttet på dagen i november i fjor.

Før sommeren ble det gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse som viste at det var svært lav tillit til ansvarlig redaktør Jenssen. Flere tiltak ble satt i gang for å løse konflikten.

Denne uken eksploderte konflikten i offentligheten etter nyheten om nedbemanning og kostnadskutt, sterke reaksjoner fra de ansatte og et brev med varsel om total mistillit til ansvarlig redaktør Jenssen.

Professor i ledelse, Tom Karp, mener situasjonen virker «jækla vanskelig» og mener det er få metoder for å løse en slik langvarig og fastlåst tillitskrise.

– Det ene verktøyet en leder har her, er å legge seg flat. Se de ansatte i øynene og unnskylde, innrømme feil. Det koster, men ellers tror jeg løpet er kjørt, sa han til Journalisten torsdag.

Powered by Labrador CMS