NRK-flagget vaier i vinden og klubbledere i NRK er urolige for NRKs samfunnsoppdrag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Distrikts-NRK har mistet 116 stillinger: – Det går i verste fall ut over vår funksjon som vaktbikkje

Klubbledere i NRK frykter mindre lokalstoff.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I samme periode har Marienlyst i Oslo kuttet 176 stillinger. Selv om tallet er høyere, har distriktskontorene færre ansatte, melder Nationen.

– Det går i verste fall ut over vår funksjon som vaktbikkje, sier klubbleder Anniken Mihle i Østlandssendingen til Nationen.

Tidligere i august meldte NRK selv at de nå vurderer å slå sammen flere av distriktskontorene sine. Fra nyttår av reduseres antallet fylker fra 19 til 11, og NRK vurderer hvordan det vil påvirke nyhetstilbudet til publikum.

Samtidig øker kravet til innholdsproduksjon. Distriktssendingene på TV skal nå forlenges fra ni til femten minutter.

– Det er flott at vi får sendetid, men vi er veldig spent på hvordan det kommer til å bli. Det blir nok flere gjester og mer direkte. I tillegg er vi avhengige av å fortsette med å dele saker med de andre distriktskontorene, sier Mihle.

Direktør Olav Nyhus for juridisk avdeling og kringkastingssjefens stab i NRK, sier målet har vært å skjerme journaliststillingene, og vri mer av ressursene over til innholdsproduksjon.

– Administrative stillinger er det vi har kuttet mest ned på. Denne omprioriteringen av ressurser mener vi har gagnet innholdsproduksjonen og vært bra for NRK, sier Nyhus.

Powered by Labrador CMS